• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Kandilden Yüksekovaya dönün"
11 Ağustos 2012 Cumartesi 15:02

"Kandil'den Yüksekova'ya dönün"

PKK terör örgütünün benzer kanlı senaryoyu Yüksekova'da uygulamaya geçirmek için harekete geçtiği öğrenildi.

 Şemdinli halkının teröre prim vermemesi ve güvenlik güçlerinin yerinde müdahelesiyle tam bir hayal kırıklığı içine giren örgütün, kırsal alana çekilen militanlarını tekrar toparlayarak Hakkari Yüksekova'da kamu binalarına PKK bayrağı çekebilmek için hain planlar içinde olduğu belirlendi.

Örgüte yönelik Hakkari kırsalında geniş bir alanda arama-tarama faaliyetleri sürdürürlürken, Kandil'in Şemdinli bozgunundan geriye kalan militanlarına ulaklar yoluyla 'Geri dönmeyin. Yüksekova için hazırlık yapın' denildiği bilgisine ulaşıldı. Güvenlik önlemlerinin artırıldığı ilçeyi PKK'nın tercih etmesinden Şemdinli'nin aksine bu ilçede halkın kendilerine daha fazla destek vereceği düşüncesinin hakim olduğu bildirildi.

TABAN ARAYIŞI İÇİNDE

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Güvenlik Uzmanı Emekli Albay Mesut Ülker şunları söyledi: 'Şemdinli'de başarısız olmuş olsa bile süreci devam ettirmeye çalışıyor. Yurtiçinde batı bölgelerinde Foça'da olduğu gibi ses getirici eylemleri planlayan örgüt, doğuda da Şemdinli hayal kırıklığını gidermek ve başarısızlığını ortadan kaldırmak için Yüksekova gibi taban bulabileceğini düşündüğü bir ilçede Şemdinli'de akamete uğrayan planını devreye sokmak isteyecektir. Ancak Şemdinli'de devletin sopasını gören ve başına adeta bir balyoz gibi inen devlet gücü, Yüksekova'da da böyle bir işe kalkışılması halinde örgütün karşısına dikilecek ve geçit vermeyecektir.'

HERON'DAN ŞEMSİYELİ KAÇIŞ

Terör örgütünün Şemdinli baskınını olmadan engelleyen güvenlik güçleri, teröristlerin yanlarında getirdiği malzemelerin de sırrını çözdü. Örgüt mensupları Heron'lardan korunmak için el yapımı kamuflaşlı şemsiye kullanırken, termal kameralardan kaçmak için de battaniyelerden istifade ettiği ortaya çıktı. Teröristlerin başarısız Şemdinli baskınına gelirken çaydanlık getirmeleri ve ceplerinden çok miktarda şeker çıkması dikkat çekti. Bu durum Şemdinli'nin ele geçirilmesi durumunda mevzilerde uzun süreli çatışmaya hazırlandıkları şeklinde değerlendirdi.

Yeni Şafak

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA