• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Kabahat bizde dertlerinizi dinlemeye gelmedik"
12 Mayıs 2011 Perşembe 14:05

"Kabahat bizde dertlerinizi dinlemeye gelmedik"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hükümet meydanında partililere hitap etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hükümet meydanında partililere hitap etti. Konya'da CHP'nin oy oranının az olduğunu bildiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kabahat sizde değil bizde, buraya gelmedik, dertleri dinlemedik" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları: 
 
Herkesin rahat edebileceği, gülebileceği, birbirine düşmanlık etmeyeceği bir Türkiye istiyoruz. Bizim istediğimiz Türkiye'de yoksulluk tarihe gömülecek, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.
 
9 yıldır iktidardalar. Eğer 9 yıldır iktidardalarsa heralde Konya'ya çok şeyler vermeleri lazım. Ama Konya'nın 2 milletvekili azaldı. Çünkü Konyalı göç veriyor. Konya'nın verimli toprakları yok mu? Konya'nın nüfusu niye azalır? Konyalı kardeşlerimin 12 Haziran'da sandığa giderken bunu düşünmesi lazım. Eğer nüfus azalıyorsa Konya'da bir sorun var. Nedir Konya'nın sorunu? Konya'nın çok sorunu var. Eleştirmek kolay ama biz hem Konya'nın hem Türkiye'nin sorunlarını çözmeye talibiz. Bunların ustalıkla falan ilgisi yok. Usta olan bir partinin iktidarında 2,5 yaşında bir çocuk açlıktan ölür mü?
 
Türkiye rüşvette, yolsuzlukta Avrupa birincisi oldu. Biz kul hakkı yemeyecek insan istiyoruz.  Biz kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız. Burada bir holding faciası yaşandı. Avrupa'da yaşayan Konyalılardan 8 milyar avro hortumladılar.
 
Söz verdiler, Mavi Tünel'i bitirmediler. Konya'nın topraklarının yüzde 85'ini bitirmediler. 120 milyon dolar para ayırsalar Konya'nın toprakları sulanacak.
 
Mazota zam yapıyor. Peki bu köyle neyle sürecek tarlayı... Mazotun litresini 1,5 lira yapacağız, bunun sözünü veriyoruz. Mazotun litresi 1,5 lira olacak, devletin cebinden birşey çıkmayacak. Vergiyi almayacağız, yani mazotu maliyetini vereceğiz.
 
Çiftçimizin elektrik borcunun faizlerini sileceğiz. 2 milyar 600 milyon dolar köylünün elektrik borcu var. Bunun 900 milyon doları ana para, gerisi faizdir. Biz halk için çalışacağız, işçisi, çiftçisi, köylüsü, emeklisi için çalışacağız. Yandaş için değil vatandaş için çalışacağız.
 
Eğer bu ülkede çalışarsak, alın teri dökersek, bırakın Türkiye'yi bütün Ortadoğu'yu bizim çiftçimiz besler. Hedefimiz bütçeyi dürüst politikacılara teslim etmek.
 
Eskiden CHP hep eleştirir derlerdi, evet bu doğru ama şimdi CHP'nin herkesin dertlerine çözümü var. Son 6 ayda CHP'yi bir üniversite gibi çalıştırdık. CHP kadar Türkiye'nin sorunlarını bilen, çözüm üreten ikinci bir parti yoktur. 12 milyon 715 bin yoksulun olduğu Türkiye'yi yönetenler biz ustayız diyorlar. Biz aile sigortası getireceğiz, yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Kadın namerde muhtaç olmayacak. Alacak çocuğunu gidecek mahallenin esnafından alışveriş yapacak. Yani sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Biz bunu söylerken birisi seslendi, bu parayı nereden bulacaksın diye... Sen bütün yandaşlarını zengin ederken, kaynak nereden diye sormuyorsun. Ama bu ülkede bir çocuk yatağa aç girmesin dediğimiz zaman parayı nereden bulacaksın diye soruyorsun. Bu ülkede kaynak var.
 
AKP'nin genel merkezine bağlanan hortumları kesip, o paraları yoksullara vereceğiz. Bizim düzenimiz halk düzenidir. Yolsuzlukta Türkiye'yi dünyaya rezil ettiniz. Bizim inancımız şu: İnsan inancıyla düşüncesiyle duruşuyla kimliğiyle Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır, onun inancına saygı göstereceğiz. Allah'la kul arasına kimsenin girmeye hakkı yoktur.
 
Bu ülkede yoksulluk varsa çözüm için tek adres 6 oktur, CHP'dir.
 
Konyalı kardeşlerime sesleniyorum. Yurttaşın derdiyle ilgilenmek dışında bizim başka bir derdimiz yoktur. Biz Türkiye'nin rantına değil, Türkiye'nin sorunlarına talibiz. Bunun için mücadele ediyoruz. hedefimiz budur.
 
Biz kendimize Yeni Cumhuriyet Halk Partisi dedik. Biz vatandaşın partisiyiz, halkın partisiyiz.
 
Onların ezberini, kimyasını bozdum, şifrelerini de bozacağım.
 
Afiş yapmışlar, istikrar sürsün diyorlar. 59 bin hapisteki yurttaşın sayısı 120 bine çıkmış.  Bu mu sürecek?
 
CHP gelirse, vatandaşı borç batağından kurtarmak benim boynumun borcudur.
 
Konya'dan mütedeyyin kardeşlerime sesleniyorum. Yolsuzluk yapmayacağım, kul hakkı yemeyeceğim, kul hakkı yiyenlerden hesap sorucağım, siyasette zenginleşmeyeceğim, her kuruşun hesabını vereceğim... Kul hakkını yiyenler Kemal kardeşinizin karşısına çıkamaz..
 
Konya Türkiye'nin gözbebeği olan kentlerimizden birisidir. Konya uygar, çağdaş bir kentimizdir. 100 bin üniversite gencimiz var. Peki yurt sorunu çözüldü mü? 80 yıllık Cumhuriyet tarihinde yurt binası yapmak bu kadar mı zor. Kendi gençliğini düşünmeyen bir siyasal iktidardan umut beklemeyin. Gençlere hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur.
 
Askerlik süresini 15 aydan 9 aya, sonra aşamalı olarak 6 aya indireceğiz..
 
Konya aynı zamanda en fazla şehit veren kentlerimizden biridir. Konya'nın silkinmesini istiyorum, kul hakkı yiyenlerden hesap sormasını istiyorum. Konya'da az oyumuz var biliyorum, kabahat sizde değil bizde, Konya'ya gelmedik, dertlerini dinlemedik .
 
* Kılıçdaroğlu, öğle ezanının okunmasıyla birlikte konuşmasına ara verdi.
 
Konuşmanın devamı:
 
CHP aile sigortasını getirecek, yeşil kartı kaldıracak diye propaganda yapıyorlar. Kesinlikle bu doğru değil. İkisi de farklı birşey...
 
Esnaf devlete yük olmaz. Onların sorunlarını çözeceğiz.
 
Buraya gelecek Sayın Erdoğan emeklilierin de oyunu isteyecek. 9 milyon emekli var, 9 milyonun da tamamının oyunu istiyorum. Emeklililerin sorunlarını en fazla dile getiren benim. İki tane seçenek var. Ya sürünmeye devam ya da onurlu yaşam. Sürünmeye devam adres AKP, onurlu yaşam adres CHP...
 
İstanbul'a kanal yapacaklar. Bu gelenekten gelen birisi de Kayseri'ye deniz yapacaktı. O hayallere karnımız tok.
 
Konya alın teriyle sanayisini geliştirdi. KOBİ'lerle ilgili ciddi problemler var. KOBİ sahibi kardeşim ne kadar vergi öderseniz 0 faizle kredi alacaksınız.
 
Bu ülkede bu başörtülü, bu pantolonlu diye ayrım yapmacağım. Herkese hizmet etmek benim boynumun borcudur.
 
CHP varsa herkes için var. Milletvekillerimizi Konya'ya Konya'yı da Allah'a emanet ediyorum.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA