• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"İsrail neden 21 Martta özür diledi?"
23 Mart 2013 Cumartesi 18:22

"İsrail neden 21 Mart'ta özür diledi?"

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle ilgili...
MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle ilgili, ''İsrail neden aylarca, yıllarca bekledi de tam MİT soruşturulmasına son verildiği, aynı zamanda Türkiye için bir devir tarihi olan 21 Mart'ta özür diledi. Bu üçünü birlikte toparlarsak ortaya çıkan tablo açıktır. O da Büyük Orta Doğu Projesi kapsamında bu coğrafyaya yeni bir şekil verilmektedir'' dedi.
     MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, PKK terör örgütünün, bebek katleden, ülkede milletin vicdanını derin şekilde yaralayan bir örgüt olduğunu söyledi.
     Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'da toplanan kalabalığa, Mezopotamya ve Orta Doğu halklarından dem vurarak büyük bir lidermiş gibi konuştuğunu ifade eden Bal, AK Parti'nin yanlış politikaları neticesinde bu duruma gelindiğini ileri sürdü.
     Türkiye'nin, silahtan daha güçlü bir gerçekle karşı karşıya olduğunu savunan Bal, şunları kaydetti:
     ''O gerçek de şudur; AK Parti'nin bu yanlış, geleceği sezemeyen politikaları neticesinde kurulan çete, 21 Aralık 2013 tarihi itibariyle Türkiye'de yaşayan Kürt kardeşlerimizin temsilcisi kabul edilmiş ve Diyarbakır'daki kalabalığa da bu kabul ettirilmiştir. Bu uluslararası terör örgütüne destek veren ülkelerin, Türkiye üzerinde uygulamış oldukları bir psikolojik harekatın ürünüdür.''
     İsrail'in, Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıyla ilgili Türkiye'den özür dilemesini değerlendiren Bal, şöyle konuştu:
     ''Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye insani yardım götüren kardeşlerimize, İsrail'in yaptığı saldırının, uluslararası hukuka, vicdana ve insanlığa sığan bir tarafı yoktu. İsrail neden aylarca, yıllarca bekledi de tam MİT olayının soruşturulmasına son verildiği, aynı zamanda da Türkiye için bir devir tarihi olan 21 Mart'ta özür diledi. Bu üçünü birlikte toparlarsak ortaya çıkan tablo açıktır. O da Büyük Orta Doğu Projesi kapsamında bu coğrafyaya yeni bir şekil verilmektedir. Bu yeni şeklin ana ekseni İsraille dost, İsrail'e karşı olanlarla silahlı mücadele yapacak bir devlet yaratmaktır. Bu devlette bulunmuştur; o da inşa edilecek bir kürt devletidir.''
    
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA