• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"İşimiz hiç de kolay değil"
11 Ekim 2012 Perşembe 18:44

"İşimiz hiç de kolay değil"

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri (D) Grubu maçında yarın Romanya ile karşılaşacakları maçın çok zor olacağını söyledi.

Avcı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamasında, Romanya'nın grup lideri olduğunu ve ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

Ekim ayının son derece önemli olduğunu ve yarın Romanya'yı yenerek yol haritasını belirleyeceklerini dile getirerek, taraftarın kendilerine destek vermesi gerektiğini ifade eden Avcı, “Aldığım bilgilere göre biletler tükenmiş. Son oynadığımız Estonya maçında inanılmaz bir coşku vardı. Sahaya çıktığımda uzun zamandır görmediğim, kırmızı-beyaz renklerin ağırlıklı olduğu bir ortama şahit oldum. Romanya'yı yenerek bu coşkuyu yukarı çekmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

PITURCA: SON DERECE ÖNEMLİ BİR MAÇ

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri (D) Grubu'nda yarın Türkiye ile karşı karşıya gelecek Romanya (A) Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Victor Piturca, yarın kendileri açısından çok önemli bir maça çıkacaklarını söyledi.

Piturca, maçın oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Rumen oyuncu Razvan Ras-Dinca ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, yarınki mücadelenin hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, “Bizim için son derece önemli maç olacak. Eminim iyi olan kazanacak. Rakip çok değerli ve yetenekli oyunculardan kurulu. Türk Milli Takımı, kazanmaya daha yakın olan ekip” dedi.

Kendi takımına güvendiğini anlatan Rumen teknik adam, “Kendi hazırlıklarımıza ve değerlendirmelerimize göre iyi sonuç alacağımızdan eminim. Tabii ki pozitif sonuç aldığımızda gruptaki puan farkını açmış oluruz. Bu maçı kaybettiğimiz takdirde mücadele yine ortada olacak. Yenilirsek, bu sefer Hollanda maçında 3 puan almamız gerekecek” diye konuştu.

Romanya Milli Takımı olarak avantajlarının, genç oyuncuların kendilerini göstermeye çalışmaları olduğuna dikkati çeken Piturca, şöyle konuştu: “Önemli oyuncularımızdan bazıları genç. Başarılı olmak ve kendilerini göstermek istiyorlar. Çok önemli maçlarda iyi performans sergilediler. Takımımızın avantajı bu.”

Türk Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın, maçı kazanamamaları halinde beraberlik düşündüğü yönündeki soruyu yanıtlayan Victor Piturca, “Ben de nasıl her maçtan önce bu düşüncelere sahipsem, Türk meslektaşım da aynı şeyi düşünüyor. Onun da kendine göre çekinceleri vardır. Oyuncularımın morali yüksek. Takımdaki atmosfer çok iyi. Bu derecedeki uluslararası maçlarda her sonuç çıkabilir. Takım olarak her türlü sonuca hazırlıklı geliyoruz. Yarın kaybetsek bile ondan sonraki süreçte takımın morali önemli.”

“Sahada mücadele olacak”

Piturca, bir Rumen gazetecinin, Türkiye ile Romanya'nın tarihte çok savaştığı yönündeki sorusunu ise “Onlar tarihte kaldı. Yarın futbolda mücadele edeceğiz. Bu mücadele sadece yeşil sahada olacak. Statta bir rekabet yaşanacak” diye yanıtladı.

Victor Piturca, kadroda yer alan oyuncuların sağlık sorunları olmadığını ve Tamas'ın da yarın oynayabilecek durumda olduğunu dile getirdi.

“Tüm takıma önlem alacağız”

Rumen çalıştırıcı, Türk Milli Takımı'nda herhangi bir oyuncuya karşı özel önlem alıp almayacağı yönündeki soruyu ise şu şekilde yanıtladı: “Herhangi bir oyuncuya özel önlememiz yok. Tüm oyuncuları değerli. Yurt dışında iyi kulüplerde oynuyorlar. Ancak, önlemlerimiz özellikle orta sahada ve forvet bölümünde olacak. Arda Turan önemli oyuncu. Ama özel önlememiz yok. Tüm takıma karşı önlem alacağız.”

Piturca, Orduspor'da forma giyen ve Türk futbolunu iyi tanıyan Stancu'nun oynayıp oynamayacağı konusunda ise “Türk futbolunu iyi bilmek oynamak için neden değildir. Kendi performansından dolayı muhtemelen oynayabilir. Türk futbolunu tanıması veya tanımaması kriter değil” dedi.

 kazanacaklarından eminler. Ama Rumen Milli Takımı da zorluk çıkarabilir. Beraberlik de çıkarabiliriz, kazanabiliriz de.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA