• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"İş şartlarının iyileştirilmesinin önemli"
27 Eylül 2013 Cuma 16:02

"İş şartlarının iyileştirilmesinin önemli"

Konya Valisi Muammer Erol, Konya Sanayi Odasını (KSO) ziyaret etti.
Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Meclis Başkanı Tahir Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen Vali Erol, Konya’nın bir sanayi şehri olduğunu, birlikte yapılacak çalışmalarla daha iyi yerlere geleceğini söyledi. Vali Erol’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ise, Konya sanayisinin büyüdüğünü, ancak bu büyüme ile birlikte nitelikli insan kaynağına olan ihtiyacın da arttığını anlattı. Sanayicinin sorunlarının başında nitelikli eleman bulamama konusunun geldiğini vurgulayan Kütükcü, “Mesleki eğitim yeniden özendirilmelidir. Meslek liselerinde bölümler açılırken sanayinin ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalı. Aksi halde meslek liselerinden mezun olan insan kaynağı ile sanayinin ihtiyaçları arasında bir nitelik uyumsuzluğu oluyor ve insan kaynağımızı israf ediyoruz” dedi.
Vali Erol ise, meslek liselerinin fiziki şartlarının yanı sıra, eğitim kalitesinin ve sonrasındaki iş şartlarının iyileştirilmesinin önemli olduğunu, birlikte yapılacak çalışmalarla Konya’nın daha iyi yerlere geleceğini bildirdi. Vali Erol, sanayinin gelişmesi için çeşitli kurumlar tarafından verilen yatırım desteklerinin, tek merkezden yönetilebilir bir yapıya kavuşturulmasının da, kaynakların daha verimli kullanılması açısından önem taşıdığını ifade etti.
Ziyarete Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Şahin, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Şen, Kemal Korkmaz, Hüsamettin Sönmez, Mehmet Ali Acar, Mehmet Serin, Hüsamettin Sönmez ve Mustafa Lamcı da katıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA