• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"İnanırsam Kazanırım" Semineri
10 Mart 2013 Pazar 12:22

"İnanırsam Kazanırım" Semineri

Meram Belediyesi ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik "İnanırsam Kazanırım" adlı eğitim seminerleri başladı.
Meram Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ndeki ilk eğitim seminerine Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Üstünel, Şube Müdürü Mehmet Nuri Aydın, Meram Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsa Özkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
"İnanırsam Kazanırım" adlı semineri veren Yenileşim Kariyer Okulu Genel Koordinatörü Uğur Erdoğan, üniversite sınavına hazırlığın  hem öğrenciler hem de aileler için uzun, stresli ve yorucu bir süreç olduğunu belirterek, "Sınava hazırlanan öğrencilerin en önemli sıkıntılarından biri sınav kaygısıdır. Kaygı belirli ölçülerde olduğu zaman aslında verimli bir şey; motivasyonu artırır ve hedeflere daha kolay ulaşmayı sağlar. Çünkü kaygısı olmayan bir insanın mücadelesi de olmaz. Ancak bu kaygı sizin çalışmalarınızı ve motivasyonunuzu engelleyecek bir seviyeye ulaşırsa o zaman verim düşüyor ve sınav kaygısı dediğimiz faktör ortaya çıkıyor. Eğer dikkatsizlik yüzünden çok fazla yanlış yapıyorsanız, daha önce hatırladığınız konuları hatırlamıyorsanız, sınavlara motive olamıyorsanız ve ders çalışma isteğiniz gelmiyorsa bunlar maalesef sizin sınav kaygısı yaşadığınızın belirtileridir" diye konuştu.
Başarılı olmak için mutlaka hedef konulması gerektiğini belirten Erdoğan, "Başarıda en önemli faktörlerin başında hedef koymak ve inanmak gelmektedir. Hedefi olmayan birinin başarılı olma şansı yoktur" dedi.
Meram Belediyesi ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle başlatılan eğitim seminerleri 22 Mart 2013'e kadar ilçedeki 15 farklı lisede gerçekleştirilecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA