• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Hayata tutunuş" öyküsü
15 Aralık 2011 Perşembe 11:39

"Hayata tutunuş" öyküsü

Geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan yaşaması ve yürümesi mucizelere bağlanan genç kadın, aylarca solunum cihazıyla yaşatıldıktan sonra hayati tehlikeyi atlattı.
Geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan yaşaması ve yürümesi mucizelere bağlanan genç kadın, aylarca solunum cihazıyla yaşatıldıktan sonra hayati tehlikeyi atlattı. Genç kadının 4 yaşındaki oğlu ise öldüğünü düşündüğü annesini fiziki görüntüsünden dolayı tanıyamadı. Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Muş'a giderken Bursa yakınlarında 4 yaşındaki oğlu ve 3 akrabasıyla içinde bulunduğu aracın beş ay önce taklalar atarak devrilmesi sonucu ağır yaralanan Gaye Ekici (32) kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlı olarak birkaç ay yaşatıldı.
Çok kan kaybettiği için 37 ünite kan alan, ''yaşamaz'', ''yaşasa da yürüyemez'' denilen Ekici, geçirdiği operasyonlarla kendine geldi.
Hayata tehlikeyi atladan kadın, oturamadığını ve sol bacağından dolayı yürüyemediğini fark etti.
Kazada leğen kemiği kırıldığı ve kötü kaynadığı için sol bacağı diğerinden 7 santim kısalan genç kadın, bir özel hastanede yapılan başarılı ameliyatla, iç organlarını bile etkileyen sorundan kurtuldu.

-Oğlu kendisini tanımadığında çok üzülmüş-

Gaye Ekici, yaptığı açıklamada, kaza olduktan sonraki birkaç ayı çok iyi hatırlayamadığını söyledi.
Kaza sonrası oğlunun ''annem öldü, onu kurtarın'' diyerek hep başında ağladığını öğrendiğinde çok üzüldüğünü dile getiren Ekici, ''Kendime geldikten bir süre sonra oğlumu tedavi gördüğüm hastaneye getirdiler. Kazada öldüğümü düşünen oğlum fiziki görüntümden dolayı beni tanıyamadı. Bir anne için çok zor bir durumla karşılaştım'' dedi.
Yürüyerek oğlunun karşısına çıkmaya karar verdiğini, bu yüzden Konya'ya gelerek Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniği Doktoru Prof. Dr. Mehmet Arazi ile görüştüklerini ifade eden Ekici, gerçekleştirilen operasyonla artık adım atmaya bile başladığına dikkati çekti.
Kendisine yaşama tutunmasında yardımcı olan tüm doktorlara teşekkür eden Ekici, kısa bir süre sonra oğluyla kavuşacağı günün hayalini kurduğunu bildirdi.

-Acaba bu sefer çıkan bizim cenaze mi? diye beklemişler-

Genç kadının kardeşi Cesim Ekici, kazadan sonra kardeşini gören herkesin kendilerine ''yaşaması çok küçük bir ihtimal'' dediğini hatırlattı.
Ekici, ama kendilerinin ümitle gelecek iyi bir haberi beklediklerini belirterek, ''Kazadan hemen sonra çok kan kaybettiği için 37 ünite kan verilen ve solunum cihazıyla yaşayan kardeşimin yattığı serviste çıkan her cenazeye acaba kardeşim mi? diye bakıyorduk. Çekilen röntgen filmlerine bakan bazı doktorlar 'bu hasta yaşıyor mu?' gibi cümleler bile kurdu. Ama çok şükür korkulan olmadı. Kardeşim hem yaşadı hem de eskisi gibi yürüyecek. Çok mutluyuz'' diye konuştu.

-Leğen kemiği iç organların bir kısmını da etkilemiş-

Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Arazi ise yaklaşık 5 ay önce geçirdiği kazada ağır yaralanan ve leğen kemiği kırılan hastaları Gaye Ekici'nin geçtiğimiz günlerde, yürüyememe, oturumama, ayak kısalığı ve birtakım ağrı şikayetiyle kendilerine başvurduğunu söyledi.
Yaptıkları kontrollerde, leğen kemiğinin kazadan sonra kötü kaynadığını ve sol bacağın diğerinden 7 santim kısa olduğunu tespit ettiklerini anlatan Arazi, şunları kaydetti:
''Baktık iç organların bir kısmı ve sinirler de bu durumdan etkilenmiş. Kemikleri gevşettik. Leğen kemiğini düzelttik. Tedavi edilmediğinde kalıcı sakatlık ve birtakım ağrılar ortaya çıkabilirdi. Hayat fonksiyonlarından bazıları sıkıntıya girebilirdi. Bu kemik ciddi kanamalara uygun olduğu için hasta kaybedilebilir. Yapılan çok ciddi bir ameliyatla hastamız yakın bir zamanda destek almadan yürüyebilecek.''...
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA