• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Halkımızın ilgisinden çok memnunuz"
17 Mayıs 2011 Salı 10:55

"Halkımızın ilgisinden çok memnunuz"

Ak Parti Konya Milletvekilleri Gülay Samancı ve Mustafa Akışın seçim bürosu Beyşehirde açıldı...

Ak Parti Konya Milletvekilleri Gülay Samancı ve Mustafa Akış’ın seçim bürosu Beyşehir’de açıldı. Seçim bürosunun açılışına coşkulu bir kalabalık katılırken, açılış adeta bir miting havasında gerçekleştirildi.

Ak Parti Konya Milletvekilleri Gülay Samancı ve Mustafa Akış’ın seçim bürosunun önünde açılış saatinden önce toplanan vatandaşlar ellerinde bayraklar ve pankartlarla parti propaganda şarkılarına eşlik ederek renkli görüntüler oluşturdu.

Ak Parti Beyşehir İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen açılış törenine Ak Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Ak Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Hüsnü Tuna, Milletvekili adaylarından Gülay Samancı ve Mustafa Akış, Rahim Türk, Ak Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Derebucak İlçe Başkanı Hüseyin Kısa, Hüyük İlçe Başkanı Mustafa Sarıaslan, Derebucak belediye başkanı Bahattin Özdemir, Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş’ün yanı sıra belde belediye başkanları, Ak Parti il ve ilçe yönetimleri, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Açılışta ilk konuşmayı yapan Ak Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, tüm partilileri daha aktif çalışmaya davet ederek,“Partimize gönül vermiş dava arkadaşlarımız hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bugün seçim büromuzun açılışını hep birlikte yapıyoruz. İnşallah bölgemizden oy patlaması bekliyor ve vekillerimizi çok güçlü bir şeklide meclise göndermeyi hedefliyoruz.” dedi.

ULAŞABİLİR İSİMLER İSTİYORLAR
Açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek konuşmasında bölgenin iki genç vekiline sahip çıkması gerektiğini söyleyerek, “Biz Konya milletvekili seçiyoruz öncelikle onu belirteyim ve TBMM’ne milletvekili seçiyoruz. Anayasayı değiştirmek için, yapısal reformlar için, Türkiye’nin lider ülke olması için ve TBMM’nde yapılacak çalışmalar için. Tabi bunun yanında Konyamızın ve bölgemizin problemlerinin de milletvekillerimiz nerede doğarsa doğsun, nerede yaşıyorsa yaşasın takipçisi olacaktır. Fakat, bölgemizdeki insanlarımız, ilçelerimiz kendilerine daha yakın, daha kolay ulaşabilir isimler istiyorlar. Cumhuriyet tarihinde ilk seçimle gelen bayan milletvekilimiz aramızda. İkincisi de Beyşehir’den, bölgemizden çıkıyor.”dedi.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da konuşmasında, Ak Parti’nin hizmetlerinden çeşitli örnekler vererek, yapılan çalışmaların inancın ve azmin zaferi olarak değerlendirdi. Kalaycı, bölgenin Gülay samancı ve Mustafa Akış’a gereken desteği vereceğine inandığını ifade etti.

KİMSEDEN KORKMADIK, ÇEKİNMEDİK
Hava muhalefeti nedeniyle konuşmasını kısa kesen Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış ise, “Millet olarak memleketimiz için hayati öneme sahip olan halk iradesinin sandıklarda can bulacağı; önümüzdeki 4 yıl boyunca ülkemizi yönetecek kadroların belirleneceği yeni bir seçimin eşiğine gelmiş bulunuyoruz. Hamdolsun, 8,5 yıllık iktidarımızda ülkemiz, fazlasıyla mesafe kat ederek, 2002 öncesine göre çok farklı bir noktaya gelmiştir. Bu tablonun baş mimarı da her seçimde ve halkoylamasında bizlerden desteğini esirgemeyen, bizlere inanıp güvenen halkımız, yani sizlersiniz. Kurulduğumuz günden bu yana diklenmeden dik duran bir siyaset anlayışı benimsedik, çünkü biz sizlere güvendik.

İşte bu siyaset anlayışından dolayı, gerek iç politikada, gerekse dış politikada hiç kimseden korkmadık, çekinmedik. İktidarımız sürecinde, ülkemiz her alanda kalkınırken, birçok alanda cumhuriyet tarihinin rekorları kırılmış, 80 yılda yapılamayan atılımlar, icraatlar hamdolsun 8 yılda gerçekleştirilmiştir.”dedi.

GELİN BİR ARAYA GELELİM
Akış, “2011 seçimlerinin dünya coğrafyasında önemi olduğu gibi; biliyorsunuz bölgemizde de büyük bir önemi var. Sizin iki tane evladınız, içinizden çıkmış iki kardeşiniz Ak Parti Konya Milletvekili Adayı. 11 Nisandan bu yana siz değerli hemşehrilerimizle buluşuyor, sohbet ediyoruz. Gittiğimiz her yerde bizleri bağrınıza basıyorsunuz. Beyşehir Hüyük, Derebucak Derbent evlatlarına sahip çıkıyor ve bu tablo bizi inanın çok mutlu ediyor.

Bakınız bölgemizde bir dönüm noktası yaşanıyor. Uzunca bir müddettir bölgemizden bir milletvekili yoktu. Bugün iki evladınız sizlerin dualarıyla ve destekleriyle sizleri temsil etmek istiyorlar. Gelin bir araya gelelim. Elbette hepimizin bir siyasi düşüncesi ve görüşü olacak zaten bu çeşitliliğimizdir, bizi zengin kılan ancak bugün farklı, bugün bir fırsat var ortada, bu fırsatı iyi değerlendirelim gelin 12 hazirana kadar siyasi parti ceketlerimizi gardroba asalım, bölgenin bu iki evladına hep beraber sahip çıkalım.

Bizler ötekileştirmeye değil; bütünleştirmeye geliyoruz. Ayrıştırmaya değil; kaynaştırmaya geliyoruz. Birleştirmeye, kucaklamaya geliyoruz. O yüzden diyoruz ki bakın karşıda sayın başbakanımız da diyor şimdi tam zamanı… İyi bir futbolcu olan başbakanımız, hem deplasmanda, hem kendi sahasında en iyi gollere imza atan başbakanımız şimdi sizlere, bölgemize müthiş bir gol pası attı ve iki evladınız olarak sizlerden müthiş bir gol bekliyoruz.

Evet şimdi tam zamanı diyoruz. Bu vesileyle başta Ali Akkanat beyefendi olmak üzere Ali Günaydın’ı, Adil Bayındır’ı, Tuğrul Kutbay’ı, Ali Muslu’yu ve bu bölgeye emeği geçmiş, ismini burada hatırlayamadığım tüm hemşehrilerimi de saygıyla anıyor ve şükranlarımı sunuyorum.”diye konuştu.

ŞİMDİ TAM ZAMANI DİYORUZ
Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, “Sizlerin içerisinden çıkmış bir evladınız olarak, sizlerden şimdi buradan dağıldıktan sonra eşinizi, dostunuzu, köyünüzü aramanızı bizim için 29 gün çalışmanızı istiyorum. Sizlerin bu gayreti bize ve bölgemize başarıyı getirecektir. Bu gayretiniz boşa gitmeyecek bu evladınız 4 yıl boyunca gençliğini, aşkını, enerjisini, heyecanını her şeyini sizlere ve bölgesine verecektir. Bundan emin olunuz.

12 Haziran akşamı dağların kartalı Derebucak’ta, medeniyetin beşiği Hüyük’te ve beylerin şehri güzel Beyşehir’de yeni bir sayfa açmak dileğiyle, bölgemiz için şimdi tam zamanı diyoruz, marka şehir Konyamız için Konya hazır hedef 2023 diyoruz ve cennet vatanımız için İstikrar sürsün Türkiye büyüsün diyoruz. Yolunuz açık olsun Allah yar ve yardımcınız olsun…”

İLGİDEN ÇOK MEMNUNUZ
Milletvekili adayı Gülay Samancı da konuşmasında “Gittiğimiz yerlerde Ak Parti’nin yaptıklarını ve bundan sonra yapacağı büyük hizmetleri anlatıyoruz. Halkımızın Ak Parti’ye gösterdiği yoğun ilgiden çok memnunuz. İnşallah bu iki kardeşiniz 12 Haziran’dan sonra bölgemizin sorunlarını yakından takip edecek ve birlikte çalışmalar yürütecektir. Bugün bizleri yalnız bırakmadığınız için, bu kardeşlerinize sahip çıktığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, seçimlerin şimdiden bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ak Parti Konya Milletvekilleri Hüsnü Tuna, Ayşe Türkmenoğlu ve son olarak ise Ak Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun da birer konuşma yaptı. Sorgun, istikrarın sürmesi, Türkiye’nin büyümesi için, Konya’nın Beyşehir’in, Hüyük’ün Derebucak’ın büyümesi için 12 Haziran seçimlerinin fevkalade önemli olduğunu belirtti.

Seçim bürosu, yapılan duanın ardından büyük bir coşkuyla milletvekili adayları, belediye başkanları ve teşkilat mensuplarının kurdele kesmesiyle açıldı. Açılışın ardından seçim bürosunda halkla kucaklaşan ve sohbet eden adaylar, kendilerine yöneltilen sorulara cevap verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA