• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Günah artık bizden gitti"
02 Temmuz 2012 Pazartesi 23:16

"Günah artık bizden gitti"

Kahire'de konuşan Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye konusundaki politikasını anlattı

Suriye'de Esed rejiminin halkına yönelik katlimları uluslararası toplumun gündeminde ilk sıradaki yerini koruyor. Suriye'nin Muhalifleri Konferansı Mısır'ın başkenti Kahire'de toplandı.

Konferansta Türkiye'yi temsil eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Günah artık bizden gitmiştir. Türkiye'nin Suriye'deki muhatabı sadece Suriye halkı ve onun temsilcisi Suriye muhalefidir" dedi.

Dünyanın gözü kulağı Suriye'de. Arap Birliği de Suriye gündemle Mısır'ın başkenti Kahire'de toplandı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun da katıldığı Suriye'nin Muhalifleri toplantısını yalnız Arap temsilciler değil tüm dünya dikkatle takip etti.

Konferansta konuşan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye konusunda krizin başından beri kararlı bir duruş sergilediğinin altını çizdi.

Muhalefete "Birlik Olun" Çağrısı

Suriyeli muhaliflere, ''Siz sadece Suriye muhalefetinin içinde olan grupların bir parçası değilsiniz, Suriye'nin geleceğini oluşturacak olan yapıyı temsil ediyorsunuz'' diye seslenen Davutoğlu, ''Birlik olun, gücünüzü birleştirin ve kişisel sorunları bir kenara bırakın'' dedi.

Davutoğlu, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından da kabul edilecek.

Bu arada Suriye'de Esed güçlerinin halka yönelik saldırıları da sürüyor.Suriye ordusunun, çeşitli kentlerdeki hava destekli saldırılarında çok sayıda kişinin öldüğü haber veriliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA