• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Görüşmek için gizli diplomasiyi sürdürüyoruz"
22 Ağustos 2013 Perşembe 09:27

"Görüşmek için gizli diplomasiyi sürdürüyoruz"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "İlk kez açıklıyorum (Mursi'yle görüşmek için) şu an bile gizli diplomasiyi sürdürüyoruz" dedi.

Moderatörlüğünü Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu'nun yaptığı 'Yeni Türkiye' programına katılan Ahmet Davutoğlu, Mısır'daki darbeyi değerlendirdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mursi ile görüşebilmek için gizli diplomasi yürüttüklerini açıkladı.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

'Darbeden hemen önce MİT müsteşarımız Mursi'yle görüştü'
Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada: '30 Haziran'daki gösterilerden 1 hafta 10 gün önce Sayın Başbakan'ımız özel bir görevlendirmeyle bir arkadaşımızı Mısır'a gönderdi. Sayın Mursi ve diğer güvenlik yetkilileriyle de görüşmeler yapıldı. Olağanüstü hal yaşanmasın diye söyleyeyim MİT müsteşarımız gitti. Durumu kritik gördüğümüz için oranın güvenlik yapısıyla ilgili değerlendirmelerde bulunduk.' ifadelerini kullandı.

'İlk kez açıklıyorum Mursi'yle görüşmek için şu an bile gizli diplomasiyi sürdürüyoruz'
Aktif dış politika konusuna değinen Davutoğlu yaptığı açıklamada: 'Aktif dış politika, darbeyi mazur gösterecek şekilde Mursi ile görüşmeden yönetimle görüşmekse biz bunu yapmayız. Buna aktif dış politika değil darbeye meşruiyet kazandırma denir. Ama aktif dış politikanın gereği olan şeyler, perde gerisinden bir gizli diplomasiyle, bakın bunların bir kısmını ilk defa açıklıyorum, gizli diplomasiyle bir faaliyet yapmaksa biz bunları şuanda bile sürdürüyoruz. Ama o faaliyet sürerken çıkıp biz şunu yapıyoruz demek, o faaliyete zarar verir.' ifadelerini kullandı.

'Mursi hala içerideyken Mübarek'in tahliyesi, süreci tersine çevirir'
Mübarek hakkında verilen tahliye kararı ile ilgili açıklama yapan Davutoğlu: 'Mübarek bugün tahliye edildi. Mübarek'in tahliye edilmesi ne demek? Hukuki bir süreçtir, Mübarek'e bir düşmanlığımız yok. Ama seçilmiş cumhurbaşkanı içerideyken Mübarek'e tahliye kararı alınması bütün demokratik sürecin geriye alınması anlamına geliyor.' açıklamasında bulundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA