• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Gol Kralı" adayları yabancı
09 Ekim 2013 Çarşamba 11:42

"Gol Kralı" adayları yabancı

Spor Toto Süper Lig'de 7. hafta sonunda gol krallığı yarışında yabancı futbolcular ilk sıraya yerleşti.

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftası geride kalırken, "Gol Krallığı" yarışında yabancı oyuncular ilk sıraya yerleşti.

Ligin ilk 7 haftası sonunda 7 futbolcu, gol krallığı iddiasında öne geçti. Altı yabancı oyuncu skorer görüntü koyarken, şimdilik sadece bir Türk oyuncu yarışa ortak oldu.

Akhisar Belediyespor'dan Baye Oumar Niasse ile Fenerbahçeli Dirk Kuyt, ilk sırada yer aldı. Bu oyuncuları Sivasspor'dan Aatıf Chahechouhe, Kasımpaşalı Oscar Scarione, Beşiktaşlı Hugo Almeida, Medical Park Antalyasporlu Lamine Diarra ve Çaykur Rizesporlu Sercan Kaya takip etti.

Niasse ve Kuyt'tan 5'er gol

Niasse ve Kuyt, 7 haftada 5'er kez rakip fileleri havalandırdı. Akhisar Belediyespor'un Senegalli oyuncusu Niasse, özellikle Galatasaray karşısında attığı iki golle yarışta iddiasını ortaya koydu. Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt da 5 kez gol sevinci yaşamasını bildi.

4'er gollü yabancılar

Bu oyuncuların ardından Chahechouhe, Scarione, Almeida ve Diarra takımlarına 4'er gol kazandırdı ve ikinci sırada kendilerine yer buldular.

Beşiktaşlı Almeida, Galatasaray ile oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tamamlanamayan maçta takımının tek golünü atmasına rağmen maçla ilgili kararın henüz verilmemesi nedeniyle 4 golde kaldı.

Türk oyuncularda sadece Sercan Kaya

Süper Lig'de yer alan Türk oyunculardan sadece Çaykur Rizesporlu Sercan Kaya, daha golcü bir kimlik ortaya koydu.

İyi bir sezon geçiren Çaykur Rizespor'a 4 gol kazandıran Sercan, ilerleyen haftalarda yabancı oyuncuların arasından sıyrılmaya çalışacak.

Son gol kralı suskun kaldı

Ligde son iki sezonu gol kralı olarak tamamlayan Galatasaraylı Burak Yılmaz ise bu sezon suskun bir dönem geçiriyor.

Trabzonspor'ın ardından sarı-kırmızılı formayla geçen sezon gol krallığı sevinci yaşayan Burak, şu ana dek sadece 2 kez rakip fileleri havalandırabildi.

Drogba'nın 2 golü eksik

Galatasaray'ın yabancı oyuncusu Didier Drogba'nın ise Beşiktaş karşısında attığı gollerin henüz tescil edilmemesi nedeniyle 2 golü eksik bulunuyor.

Ligde Medical Park Antalyaspor ve Akhisar Belediyespor maçlarında birer kez gol sevinci yaşayan tecrübeli oyuncu, Beşiktaş karşısında 2 gol attı. Drogba, 2 golünün hanesine yazılması halinde yarışta iddialı hale gelecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA