• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Gerekirse arkasından bir daha göndeririz"
20 Ağustos 2012 Pazartesi 14:34

"Gerekirse arkasından bir daha göndeririz"

Konyanın Akşehir ilçesine bağlı Adsız beldesinde askere gidecek gençlerin ellerine kınalar yakıldı, dualar edildi.
Konya’nın Akşehir ilçesine bağlı Adsız beldesinde askere gidecek gençlerin ellerine kınalar yakıldı, dualar edildi.

Adsız Beldesinde düzenlenen etkinliğe Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Adsız Belediye Başkanı Türkan Pınar Çiğdem, belde belediye başkanları, askere gidecek gençler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik öncesi asker adayı gençler mehter takımı eşliğinde beldede dolaşarak etkinlik alanına geldi. Törende konuşan beldenin kadın belediye başkanı Türkan Pınar Çiğdem, askerliğin önemine dikkat çekti. Çiğdem, “Çok kuvvetli ordumuza fidanlarımızı teslim ederken, Allah yar ve yardımcıları olsun. Gerekirse arkasından bir daha göndeririz. Kadınlarımız da gider” dedi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından asker adayı gençler ve törene katılan protokol birlikte üzerinde Türk Bayrağı motifi bulunan pastayı kesti. Adsız Belediye Başkanı Türkan Pınar Çiğdem pastayı tek tek asker adayı gençlere elleriyle yedirdi. Pastanın kesilmesinin ardından asker adaylarına kına yakılma törenine geçildi. Kına tasını alan kadın başkan gençlerin başının üstünde tası çevirerek oyun oynadı. Çiğdem daha sonra asker adaylarına tek tek elleriyle kına yaktı. Kınanın ardından askere gidecek gençlere etkinliğe katılan protokol üyeleri tarafından altın takıldı. Gecenin düzenlenmesinde emeği geçen kişi ve kuruluşlara da plaket törenin yapıldığı gecede, çalan müzik eşliğinde asker adayı gençler, aileleri ve etkinliğe katılan protokol üyeleri oyun oynadı.
Asker uğurlama töreninde Ankaralı Namık’ta sahne aldı. Şarkılarını seslendiren sanatçı asker adaylarına keyifli anlar yaşattı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA