• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Gebelik testi yaptıran fişleniyor" a cevap
26 Haziran 2012 Salı 16:49

"Gebelik testi yaptıran fişleniyor" a cevap

Sağlık Bakanlığı basında yer alan haberlerle ilgili ikinci bir açıklama yaptı.

Bakanlığı basında yer alan haberlerle ilgili ikinci bir açıklama yaptı.

 
Son günlerde bazı basın yayın organlarında "gebelik testi yaptıran kadınların fişlendiği" yönünde haberler yer alıyordu. Bu haberler üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından ikinci açıklama yapıldı.
"İddialar Gerçek Dışı"

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın test yapan kurumlardan, gebelik testi yaptıranların bilgilerini istediği iddialarının gerçek dışı olduğu bir kez daha tekrarlandı.
Yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda yayınladığı bir genelge bulunmadığına da dikkat çekildi.  "Gebe Takip Uygulamalarını Hedef Almak Doğru Değil"
Haberlere konu olan olayla ilgili, Bakanlığa intikal etmiş bir bildirim bulunmadığının vurgulandığı açıklamada, "Somutlaştırılamayan, gerçekliğini bilemediğimiz münferit bir iddia üzerinden, anne ve bebek ölümlerini azaltan gebe takip uygulamalarını hedef almak doğru değildir" denildi.
Aile hekimliği sistemi üzerinden yürütülen gebe takiplerinin anne ve bebek sağlığı açısından vazgeçilmez bir öneme sahip olduğuna dikkat çekilen açıklamada, kişilerin bilgi güvenliği ve mahremiyetini koruma hususunda hassas olan Bakanlığın, sistemde bir eksiklik varsa, düzeltme konusunda gerekeni yapacağından da kuşku duyulmaması gerektiği vurgulandı.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA