• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Fransanın tavrı kabul edilemez"
23 Aralık 2011 Cuma 14:01

"Fransa'nın tavrı kabul edilemez"

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTB Başkanı Uğur Kalaeli, SMMM Odası Başkanı İsmail Turan Tepkilerini dile getirerek Fransa'yı kınadılar.

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk Fransa Meclisi’nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımıyla ilgili yasa tasarısının Fransa’yla diplomatik ve ekonomik ilişkileri zedeleyeceğini söyledi.

Başkan Öztürk, “Türkiye son dönemde tüm dünyada demokrasi adına örnek gösterilen ve özellikle bölgesinde etkin rol oynayan bir ülke konumundadır. Fransa’nın Cezayir’e uyguladığı soykırımın izleri silinmemişken, böyle bir dönemde gerçekliği asla kabul edilemeyecek sözde soykırım iddialarıyla Türkiye’ye karşı geliştirdiği diplomasi Fransa’yı uluslararası arenada yalnız bırakacaktır. Fransa ile ülkemizin tarihi diplomatik ve ekonomik ilişkileri bulunmaktadır. Fransa Meclisi’nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımıyla ilgili yasa tasarısının Fransa’yla diplomatik ve ekonomik ilişkilerimizi zedeleyecektir. Fransa’nın bu sorumsuz davranışını kınıyor, hükümetimizin Fransa’ya karşı uygulayacağı her türlü yaptırım kararını destekleyeceğimizi ifade ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Konya SMMMO'dan Fransa'ya tepki

Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan, Fransa Ulusal Meclisi'nin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifini kabul etmesini kınadıklarını bildirdi.
Turan, yaptığı yazılı açıklamada, bu yasanın Fransa ile ilişkileri zarar veren, demokrasi ve insan hakları kavramlarına tamamen aykırı olan akıl almaz bir yasa olduğunu savundu.
 
Zaman içerisinde güncel şekilde dış güçler tarafından gündemde tutulan ve hala tartışma konusu olmaya devam eden söz konusu tarihi olayların bu yasa ile Fransa'nın iç politikasına alet edildiğini ve kesinlikle çıkar için kabul edildiğini iddia eden Turan, şunları kaydetti.
 
''Ayrıca belirtmek gerekir ki bizim kültürümüzde soykırıma yer yoktur. Biz bütün insanlığa tarih boyunca sevgi ve merhametle yaklaşmış bir toplumuz. Bu aşamada ülkemiz tarafından Fransa'ya karşı alınacak tedbirler kesinlikle önem arz etmektedir. Bundan sonraki süreç Fransa'nın için iç ve dış politikadaki sınavıdır. Yalnız şu husus unutulmamalıdır ki Fransa'nın Ermeni olaylarını çıkar meselesi yaparak siyasi faaliyete dönüştürme sebebi, Ermeni yandaşı olduklarından dolayı değil tamamıyla Türkiye ve Türk karşıtı olduklarından dolayıdır. Konya SMMM Odası olarak, Fransa Ulusal Meclisi tarafından Ermeni iddialarına ilişkin yasanın kabulünü şiddetle kınamaktayız.''

KTB Yön. Kur. Başkanı Uğur Kalelinin Açıklaması

Seçim sürecine girmiş Fransa’nın 500 bin Ermeni oyu için almış olduğu inkar yasasının popülizm eseri olduğunu belirten Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, ilgili bu kararın Fransız Parlamentosu’nun ancak onda birinin katılımıyla alınmış olmasının da ciddiyetinin sorgulanması açısından dikkat çekici olduğunu belirtti.
 Fransız Parlamentosu’nun almış olduğu bu kararın başta Ermeniler olmak üzere kimseye fayda getirmeyeceğini ifade eden Kaleli” Karar, Fransa’da düşünceyi suç saymaktadır. Bütün dünyaya sözde demokrasi ve insan hakları dersi veren Fransa’nın, düşünce özgürlüğüne yasak getirmesini anlamak mümkün değil. Fransa’nın almış olduğu bu karar, övündükleri Fransız İhtilali’nin temel ilkeleriyle tamamen çelişen bir durum da ortaya çıkarmıştır. Bu karardan Fransa asla karlı çıkmayacaktır.”
Türkiye'nin bölgesinin en güçlü ülkesi olduğunu ifade eden Kaleli, "Türkiye ekonomik olarak İtalya ile Çin arasındaki en büyük ekonomik güç. Aynı şekilde siyasi olarak da önemli bir güç olmuştur. Türkiye’nin özellikle Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar gibi coğrafyalarda popülaritesi ve etkisi oldukça yüksektir. Avrupa’nın krizden çıkmak için tavsiye aldığı, örnek aldığı bir Türkiye var artık. Türkiye’ye karşı atılacak her adımın bir karşılığını mutlaka olacaktır. Türkiye bu irade ve güce sahiptir.” diyerek Fransa’nın almış olduğu bu kararı kınadıklarını ve Hükümetin Fransa’ya karşı alacağı her türlü kararı destekleyeceklerini belirtti.
 
....

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA