• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Fetih Suriye halkı için yakın"
20 Ocak 2013 Pazar 21:10

"Fetih Suriye halkı için yakın"

Başbakan Erdoğan, Suriye'deki zulmün er yada geç sona ereceğini belirtti, ''Bu zulmün hesabı, Suriye halkı tarafından sorulacaktır'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te açılış programlarına katıldı, Nizip'te Suriyelilerin kaldığı çadır kenti ziyaret etti.

Erdoğan, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Beşler Grub'a ait nişasta ve yem fabrikasının açılışında, milletin temsilcileri olduklarını söyledi. Erdoğan, ''Biz bu bu ülkede birliğin, beraberliğin dayanışmanın sigortasıyız. Bu ülkede ulusalcı geçinenler önümüzü kesmeye çalıştılar, kesemediler, kesemeyecekler'' diye konuştu.

Oy senin olsun

Açılış töreninde bir kişinin ''Şubat'ta atama yoksa oy da yok'' sözüne karşılık, Başbakan Erdoğan, ''Kusura bakmayın, bir şey söylediysek, ne söylediysek o olur, başkası olmaz. Sağ ol, o oy senin olsun'' diye konuştu.

Fetih Suriye halkı için yakın

Erdoğan, daha sonra Nizip'te Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
'' Suriye halkı bir zulme karşı direniyor,Suriye halkı insanca yaşamanın, barışı her yerde, her şartta yaşamanın özlemi içerisinde. Bu özlemi duyanlara terörist muamelesi yapmak, onları terörist olarak görmek hiçbir izahı olmayan yaklaşım tarzıdır. Bunun için bu rejim lanetlenesi bir rejimdir. Merak etmeyin, zulm ile abad olunmaz. Fetih Suriye halkı için yakındır, ben bunu görüyorum.''

Kürtçülüğü reddediyorum

Başbakan Erdoğan, ''Ben Kürt sorunu diye bir şey tanımıyorum. Kürt kardeşimin sorununa evet, Kürtçülüğe hayır. Kürt kardeşimi seviyorum ama Kürtçülüğü reddediyorum. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında toplandık, yola böyle devam edeceğiz'' diye konuştu.

Kendi evinizdesiniz

Daha sonra Nizip'te Suriyelilerin kaldığı çadır kenti ziyaret eden Erdoğan, alandakileri Arapça selamladı, ''Bu topraklar sizin kardeşlerinizin toprağıdır. Siz kardeşlerinizin yurdunda, kendi evinizdesiniz. Ekmeğimizi, çadırımızı, battaniyemizi sizlerle paylaşıyor olmanın iftiharı içindeyiz'' diye konuştu.

Devlet terörü estiriyor

''Biz Suriye'nin an be an, gün be gün zafere doğru ilerlediğini görüyoruz'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

''Kahraman Suriye halkının namusu, şerefi, istiklali, hürriyeti ve istikbali için ortaya koyduğu direnişten en az sizler kadar gurur duyuyoruz. Özgürlük mücadelesini veren Suriye'de haklarını alma mücadelesi veren, istiklaline kavuşma mücadelesi veren Suriye'nin kendi halkına, o direnişçilerine 'terörist' diyen Suriye rejiminin dalkavukları, devlet terörü estiriyor.
Adama sormazlar mı, 'şu ana kadar 60 bin insanı öldürdün, bunlar hep terörist miydi?' Adama sormazlar mı, '600 bin Suriye vatandaşı şu anda Suriye dışında, bunlar terörist miydi?' Adama sormazlar mı, '7 yaşındaki çocuğun, 10 yaşında ayağı kopan çocuklar terörist miydi?'''

Namertçe zulüm sergiliyorlar

Babasının zulüm ve katliamlarını geride bırakan Beşşar Esed'in, Suriye halkının adaleti karşısında er ya da geç hesaba çekileceğini belirten Erdoğan, ''Bunlar, bu gayrimeşru rejim, Suriye'nin işgal altındaki toprakları için bir kez olsun mertçe tavır sergileyemediler. Düşmanlarına karşı mertçe karşı duramayanlar, şimdi kendi halklarına karşı namertçe zulüm sergiliyorlar. Hiçbir zulüm ebedi olmaz, kalıcı olmaz. Er ya da geç bu zulüm sona erecek. Bu zulmün hesabı Suriye halkı ve Hak tarafından sorulacaktır'' diye konuştu.

Alandakilere Arapça da seslenen Erdoğan, ''Hüzünlenmeyin, mahzun olmayın, muhakkak Allah bizimledir'' diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA