• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Evet" Çıkarsa Sinop 2ye Bölünecek
02 Ağustos 2012 Perşembe 18:24

"Evet" Çıkarsa Sinop 2'ye Bölünecek

Vali Cengiz, Sinop'un Çılgın Projesinin halkın onayına sunulacağını söyledi.
Sinop'un ”Çılgın Projesi” için son kararı Sinoplular verecek. Vali Ahmet Cengiz projenin halkın onayına sunulacağını belirtti. Eğer bilimsel çalışmaların ardından Sinoplular "evet" derse kent ikiye bölünerek şehrin bir kısmı ada olacak.
Sinop'un çılgın projesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Proje hayata geçerse Sinop'u yarımadaya bağlayan 300 metre genişliğindeki bölüm ortadan kaldırılacak. Böylece yarımadanın sahille bağlantısı kesilmiş olacak.
Proje ile ilgili konuşan Sinop Valisi Ahmet Cengiz, “İç deniz olarak tabir ettiğimiz ve limanın da bulunduğu şu bölümü birleştirebilirsek bunun hem zaman açısından hem tasarruf sağlayacağını hem de ekonomik olarak bir yarar sağlayacağını ifade edebiliriz" dedi.
Yarımada “Ada”ya Dönüşecek
Proje ile yarımada adaya dönüşecek. Böylece balıkçı teknelerinin kat ettiği mesafe azalacak. Oluşacak adanın turizme katkı sağlaması da bekleniyor.
Bilim adamları şu anda proje üzerinde çalışıyor. Vali Cengiz, "Her projenin bir alt yapısını oluşturması lazım; bilimsel, sosyolojik, psikolojik alt yapısının oluşturulması gerekir" dedi.
Referanduma Gidilecek
Bilim adamları projeye onay verirse bu kez halka sorulacak. Gerekirse referandum bile yapılacak.
Vali Cengiz, “Bu proje Sinoplunun projesi olduğuna göre Sinoplu ‘evet’ demediği sürece bu konuda bir karar vermemek gerekir. Sinopluya rağmen bir projenin hayata geçirilmesini ben doğru olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla gerekirse Sinopluya sorulabilir” diye konuştu.
Yani çılgın proje için son kararı yine Sinoplular verecek. "Evet" kararı çıkması durumunda Sinop'un artık bir yarımadası değil adası olacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA