• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"En az iki bakanlık istiyoruz"
16 Haziran 2011 Perşembe 14:58

"En az iki bakanlık istiyoruz"

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, 12 Haziran seçimlerinde rekor oyla Ak Partiye destek Konyanın, Ankarada daha iyi noktalarda temsil edilmesi gerektiğini belirtti.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, 12 Haziran seçimlerinde rekor oyla Ak Parti’ye destek Konya’nın, Ankara’da daha iyi noktalarda temsil edilmesi gerektiğini belirtti.

Korkmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Konya 3 dönemdir Ak Parti’ye en önemli desteği veren şehirdir. Bu desteğe rağmen geçmişte hak ettiği temsilde Konyalı siyasilerimiz ve bürokratlarımızı yer alamamıştır. İlk dönemde Tarım Bakanının Konyalı olması bizleri sevindirirken, bu sevincin kısa sürmesi hayal kırıklığına uğratmıştır. Uzun bir aranın ardından Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun kabinede yer alması Konya’yı onurlandırmıştır. Bunun göstergesi olarak Konya’da 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Ak Parti’ye yüzde 70 gibi yüksek bir oranla oy vermiştir.  Geçmişten bu yana verdiğimiz destekle birlikte temsil noktasında hak ettiğimiz değeri artık almamız gerekmektedir. Bu noktada, Son seçimlerde TBMM’ye gönderdiğimiz Milletvekillerimiz kendi alanlarında uzman olmalarının yanı sıra; ilimiz ve bölgemizin sorunlarında gerekli bilgi, birikim ve tecrübeye sahip oldukları unutulmamalıdır. Yeni dönemde Bakan ve Bakan Yardımcılığı görevleri ve Meclis Başkanlığı, Meclis Başkan Vekilliği, Grup Başkan Vekilliği, Komisyon Başkanlıkları görevlerinde Konyalıların yer almasının Konya’nın temsilinde büyük önem taşımaktadır. Yaptığı işlerle kendini dünyaya ispatlamış Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde Konyalı siyasi ve bürokratlarımız alacakları görevleri layıkıyla yapacaklardır. Sayın Başbakanımızın Anadolu’dan marka şehirler çıkmalı düşüncesinin gerçekleşmesinde Ankara’da temsil makamlarında yer almamız büyük önem taşımaktadır. 32 bin KOBİ’si, dinamik ve girişimci iş adamları ile birlikte sanayinin yanı sıra, Tarım, Turizm gibi alanlarda yükselen şehrimiz, Kurulması planlanan KOP idaresi ile büyümesine hız katacak. Marka şehir olma yolunda hız kesmeden yoluna devam edecektir. Konya geçmişten, bugüne verdiği desteğin ardından gerek bakanlar kurulunda, gerekse bürokraside hak ettiği temsil makamlarında yer alması Anadolu’nun yükselen şehri Konya’nın gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Konya kamuoyunun da beklentisi bu yöndedir.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA