• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Doğru tercih yaparak, ilk adımı doğru atın"
29 Temmuz 2011 Cuma 12:49

"Doğru tercih yaparak, ilk adımı doğru atın"

Büyükhelvacıgil, üniversite tercihi yapacak gençlere bilgi vermek amacıyla KTO Karatay Üniversitesi tarafından Zafer Meydanına açılan tercih çadırını ziyaret etti.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Tahir Büyükhelvacıgil, üniversite tercihi yapacak gençlere bilgi vermek amacıyla KTO Karatay Üniversitesi tarafından Zafer Meydanı’na açılan tercih çadırını ziyaret etti. Üniversite adayları ve KTO Karatay Üniversitesi yöneticileri ile bir süre sohbet eden Büyükhelvacıgil, gençlerin eğitiminin Türkiye’nin geleceği için önemli olduğunu söyledi.

KSO Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Tahir Büyükhelvacıgil, üniversite tercihi yapacak öğrencilere; ‘Doğru tercih yaparak, ilk adımı doğru atın. Ne iş yaparsanız yapın, daima en iyiyi yapmaya çalışın. Ve en önemlisi, işinizi severek yapın.” tavsiyelerinde bulundu.

Öğrencilerle bir süre sohbet ederek başarılar dileyen Büyükhelvacıgil, “Öğrencilerin iş dünyasının ihtiyaçlarına göre tercih yapması hem kendileri hem de sanayi için önemli bir konu.  Genç kardeşlerimiz geleceklerine dair tercih yaparken, iş dünyasının ve içinde bulunduğumuz bilgi çağının ihtiyaçlarına göre tercih yapmalıdırlar. Çünkü, iyi yetişmiş insan gücü ülkemizin daha refah ve aydınlık bir geleceğe ulaşmasında kilit rol oynamaktadır” dedi. Başkan Büyükhelvacıgil, ayrıca KTO Karatay Üniversitesi’nin genç olmasına rağmen dinamik ve tecrübeli bir üniversite olduğunu da belirterek, Üniversitenin uygulamalı eğitime ve yabancı dile verdiği önemle Türkiye’nin ihtiyacı olan nitelikli mezunlar vermek için kurulmuş bir üniversite olduğunu sözlerine ekledi.

Konya’nın tarihte bilimin merkez şehirlerinden biri olduğunu hatırlatan Büyükhelvacıgil, Konya’nın son yıllarda kurulan devlet ve vakıf üniversiteleri ile tarihi misyonuna yeniden kavuşacağının altını çizdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA