• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Bunlar bir siyasetçiye yakışmaz"
08 Ağustos 2013 Perşembe 20:26

"Bunlar bir siyasetçiye yakışmaz"

Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Bu yargı meşru değildir, bu yargı zulümdür diyor sayın Kılıçdaroğlu. Olur mu böyle bir şey. Bunlar bir siyasetçiye yakışmıyor'' dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ergenekon Davası'nda mahkemenin verdiği kararlara ilişkin, şunları söyledi:
 
"Yargıyı toptan yok sayamazsınız. 'Bu yargı meşru değildir' diyor, sayın Kılıçdaroğlu. Olur mu böyle bir şey. 'Bu yargı zulümdür' diyor. 'Burası bilmem ne yargısıdır' diyor. 'Bunların hepsi tutsaktır' diyor. 'Silivri zindanları' diyor. Bunlar yerinde laflar değil. Bunlar bir siyasetçiye yakışmaz. Bunlar yanlış. 'Bu yargı gayrimeşru' deme, aklın varsa deme. Sonra 'Aman yargı, canım yargı' dersin, vallahi kar etmez."
 
Bülent Arınç, Ergenekon davası kararlarına ilişkin şunları kaydetti:
 
"Rahmetli Erbakan 77-78 yaşında cezaevine girsin diye bekleyen insanlar vardı bu ülkede, şimdi Silivri'deki 13. Ağır Ceza Mahkemesine 'Efendim bu yargılama adil değil, siz zalimsiniz, bu insanları zindana tıktınız' diyorlar. Bir defa edepli olacağız. Beğensek de beğenmesek de bu mahkemeler olacak, bu hakimler bu savcılar olacak. İyi karar verir, yanlış karar verir, doğru karar verir, eksik olur fazla olur. Bunların hepsinin çek-balans sistemi içinde kontrol mekanizmaları var. Yargıtay var, en sonunda da bireysel başvuru var. Avrupa İnsan Hakları var. Bunlar varken, bu mahkemeleri ben 'gayrimeşru tanıyorum' demek biraz haddini bilmemezlik olur. Ne olur sayın Kılıçdaroğlu bak, bu sözlerden vazgeç. Sonra 'keser döner, hesap döner, sap döner' öyle bir söz var. Bak ne olur biliyor musun? Bu beğenmediğin mahkemelerin karşısına çıkmak durumunda kalabilirsin."
 
Bülent Arınç,  "Bize başka yollar lazım diyorsanız, eski çamlar bardak oldu be kardeşim. Eskiden siz 'ordu bir darbe yapsa da bizim önümüz açılsa' diye beklerdiniz. Ordu artı CHP eşittir iktidar. Ordu kendi yoluna girdi, yurt savunması ve askerlik görevi. O zaman yüksek yargıyı çok övmeye başladınız. Anayasa Mahkemesi sizin sevgilinizdi bir ara. Ordu, artı yargı, eşittir CHP iktidar. Bunların hepsi bitti" dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Şimdi sandıktan başka bir yolunuz var mı? Yok. O zaman 'sandıktan iktidar çıkmaz, demokrasi sadece sandık değildir' derken neyi kastediyorsunuz? Taksim olayını mı kastediyorsunuz, yoksa Ergenekon davasından dolayı bu kadar bağırmanızın altında yatan sebep, 'bir ihtimal daha vardı, o da gitti kör olasıca' diye ağlamak mı yatıyor be kardeşim. Vatandaşa gidin, millete gidin, milletle beraber olun" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA