• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Bugünkü mevcudiyetimizi o günlere borçluyuz"
18 Mayıs 2011 Çarşamba 11:59

"Bugünkü mevcudiyetimizi o günlere borçluyuz"

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak tüm gençlerin bayramını kutladı.

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak tüm gençlerin bayramını kutladı.

Başkan Kalaycı’nın mesajı şöyle:
“Milletimizin tarih sayfası önünde yeniden şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919’dur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da yakılan meşalenin tüm Anadolu’yu aydınlatmasıyla destansı bir bağımsızlık mücadelesi başlamıştır. Bu tarih tüm dünya milletlerine şunu bir kez daha göstermiştir ki, Türk Milleti bağımlı yaşamaktansa ölmeyi tercih etmektedir.

Kurtuluş Savaşı bu şanlı mücadelenin adı, Türkiye Büyük Millet Meclisi ise bu mücadeleyi yaşatan necip milletin kalbi olmuştur. Samsun’da tutuşturulan ateş, TBMM’nin açılmasıyla daha da alevlenmiştir. Bugünkü mevcudiyetimizi ve bağımsızlığımızı şüphesiz ki o günlere borçluyuz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması için gençliğimize büyük görevler düşmektedir. Çünkü bir milletin gençleri o ülkenin geleceğidir ve o ülkenin sermayesidir. Dünyayı tanıyan ve gelişmeleri takip eden, çağın gerekli donanımlarına sahip, susan değil sorgulayan gençlerin varlığı hızla gelişen ve büyüyen Türkiye’nin en büyük teminatıdır. Türkiye muasır medeniyetler seviyesine ancak böyle ulaşacaktır.

Böylesine anlamlı bir günün armağan olarak verildiği Türk gençliğinin bu emanete en güzel şekilde sahip çıkacaklarına olan sonsuz güvenimi belirtiyor, Milletimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA