• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Bu zulüm ortadan kaldırılmalıdır"
31 Mart 2013 Pazar 09:57

"Bu zulüm ortadan kaldırılmalıdır"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, başörtüsünün kamusal alanda serbest bırakılmasını istediklerini belirterek, ''Bu zulüm ortadan kaldırılmalıdır...
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, başörtüsünün kamusal alanda serbest bırakılmasını istediklerini belirterek, ''Bu zulüm ortadan kaldırılmalıdır. Bunun için anayasa değişikliğine ihtiyaç yok'' dedi.
     Konya'da bir düğün salonunda düzenlenen Kamu-Sen İl İstişare Toplantısı'nda konuşan Koncuk, kamusal alanda serbest kıyafet uygulamasını desteklediklerini söyledi.
     Başörtüsü yasağının kaldırılması için sendika olarak zaman zaman eylem yaptıklarını ifade eden Koncuk, şunları kaydetti:
     ''Başörtüsünün bütün kamusal alanda serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu zulüm ortadan kaldırılmalıdır. Bunun için anayasa değişikliğine ihtiyaç yok. Çalışma hayatında, kadınlarımızın önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Biz serbest kıyafet uygulamasını da savunuyoruz. Belirli ahlaki sınırlar içerisinde kalacak şekilde serbest kıyafeti de kamusal alanda görmek istiyoruz.''
     
     -Bayrak asma kampanyası-
     
     Çözüm sürecine de değinerek, akan kanın durması gerektiğine dikkati çeken Koncuk, ancak sürecin çarpıtıldığını savundu.
     Koncuk, Türkiye Kamu-Sen olarak bayrak asma kampanyası başlattıklarını dile getirerek, vatandaşlardan 1 Nisan'dan 20 Nisan'a kadar evlerine Türk bayrağı asmalarını istedi.
     Toplantıya, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanlarının yanı sıra MHP Konya İl Başkanı Tarık Taşçı ve çok sayıda davetli katıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA