• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Asrın güreşçisi" federasyon başkanlığına aday
10 Eylül 2012 Pazartesi 18:16

"Asrın güreşçisi" federasyon başkanlığına aday

Eski olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.
Eski olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.
Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki tesislerinde basın açıklaması yapan Yerlikaya, güreş camiasının büyükleri ve dostları ile yaptığı konuşmalarda alınan ortak karar sonucunda başkanlığa aday olduğunu belirtti.
TSYD Başkanı Naci Arkan, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Serhat Karadağ'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından "Asrın güreşçisi" unvanını alan Yerlikaya, "'Ben' anlayışını yok ederek, 'Biz' olacağız. Bugüne kadar göreve gelen tüm federasyon başkanlarımızın engin tecrübelerinden ve gerçekten olağanüstü iyi niyetlerinden yeteri kadar faydalanacağımıza, Türk güreşini ileri hedeflere götüreceğimize inanıyorum. Aynı şeylere sevinen, aynı kederlere dertlenen bir aile olmayı büyük bir kararlılıkla sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Kafamızda biçimlenen haliyle Türk güreşine hizmet için hazırız. 780 bin metre kare memleket toprağında güreşin yeniden büyük bir heyecan kasırgasına dönüşmesini sağlayacağız" dedi.

"KAPIMIZ HERKESE AÇIK"
Yerlikaya, seçimlerde aday olan Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi Şeref Eroğlu ile, seçimde birleşip birleşmeyeceğiyle ilgili olarak, herkese kapısının açık olduğunu vurgulayarak, "Seçimde herkesin aday olmasından mutluluk duyarım. Bize gelen ve görüşmek isteyen herkese kapımız açık. Biz kapımızı kimseye kapamıyoruz. Projesi olan ve başarıya giden bu yolda her türlü fikri olan insanlara açığız" diye konuştu.
2012 Londra Olimpiyatları'nda alınan kötü sonuçların, başkanlık adaylığında etkili olup olmamasının sorulması üzerine eski şampiyon güreşçi, "Uzun bir süreden beri adaylık aklımda vardı. Başarısızlıkları fırsat bilerek bir yere gelmek değil hedefimiz. Başarısızlık ve başarı olsaydı da aynen yolumuza devam ederdik" dedi.
AK Parti Milletvekili olarak bir dönem önce parlamentoda yer alan Yerlikaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la adaylık sürecinin görüşülüp görüşülmediği sorusunu ise, "Ben buraya 25 sene güreşe hizmet etmiş biri olarak çıktım. Bir parlamento kimliği söz konusu olamaz" şeklinde cevapladı.
Projelerini ilerleyen günlerde açıklayacağını aktaran Yerlikaya, Bahçelievler Belediye Başkanı Develioğlu'na da yönetim listesinde yer vermek istediğini bildirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA