• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Artık gündem ekonomiye odaklanmalı"
13 Haziran 2011 Pazartesi 14:33

"Artık gündem ekonomiye odaklanmalı"

Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Türkiye'nin bir seçim dönemini daha geride bıraktığını belirterek..
     Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Türkiye'nin bir seçim dönemini daha geride bıraktığını belirterek, Türkiye'nin geleceğinin ekonomide olduğunu, artık gündemin ekonomiye odaklanması gerektiğini söyledi.
     Büyükhelvacıgil, AA muhabirine, dün yapılan genel seçimlerde çıkan sonucu değerlendirdi.
     Genel seçim sonuçlarının Türkiye'ye hayırlı olması dileğinde bulunan Büyükhelvacıgil, ''Aziz milletimizin demokratik iradesi bir kez daha sandık başında tecelli etmiştir. Milletin iradesinin milletimize, ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Sandıktan çıkan sonucun ülkemizde birlik ve beraberlik ruhunu artırmasını, zengin ve ileri demokrasiyle yönetilen bir Türkiye yolculuğunda hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum''diye konuştu.
     Türkiye'nin, son yıllarda özel sektörün desteğiyle çok önemli sıçramalar yaptığını, küresel krizi en az hasarla atlatarak tüm dünyaya örnek bir başarı gösterdiğine dikkati çeken Büyükhelvacıgil, şunları kaydetti:
     ''Ülkemiz bu süreçte sadece ekonomik olarak değil, bireysel hak ve özgürlüklerde, demokrasinin kökleşmesinde, sosyal sermayenin yayılmasında da önemli reformlara imza atmıştır. Kuşkusuz bu başarıların altında Yüce meclisimizin de büyük emekleri vardır. Yeni meclisimizin de, ekonomik, siyasal ve sosyal alanda ülkemizde çığır açan reformlara ara vermeden devam etmesini temenni ediyoruz. Özellikle Türkiye'nin yeni bir anayasaya olan ihtiyacı ortadadır. Meclisimiz ortak akılda buluşarak, bir an önce özgürlükçü ve iş dünyasının önünü açan sivil anayasa çalışmalarına başlamalıdır. Sanayiye verilen üretim teşvikleri artarak devam etmelidir.''
     Milletin teveccühü ile seçilen milletvekillerinin milletin sorunlarını toplumla kaynaşarak yakından takip etmesi ve çözmeleri gerektiğini ifade eden Büyükhelvacagil, şöyle devam etti:
     ''Siyaset kurumunun bir amaç değil, insanlığın huzur ve refahının artması için bir araç olarak kabul edilmesi gerekmektedir. Son yıllarda ülkemizin bu anlayışa giderek daha da yaklaştığını, siyasetin 'efendi' rolünden uzaklaşarak hizmet odaklı bir anlayışa yöneldiğini görmek biz sanayicileri de mutlu etmektedir. Çünkü, bir sanayici için huzur ve güven ortamı ile sürdürülebilir istikrar son derece önemlidir.''
     Türkiye'nin bugün kendi hinterlandında en güçlü, dünyanın en saygın ülkelerinden birisi olduğunu anımsatan Büyükhelvacıgil, ülkemizin bu gücünün istikrarlı bir şekilde sürdürülebilmesi için her alanda başlatılan reformların tüm hızıyla devam etmesi gerektiğini vurguladı.
     ''İş dünyası olarak bizler sorumluluğumuzun ve omuzladığımız yükün farkındayız.'' diyen Büyükhelvacıgil, Türk özel sektörünün dün olduğu gibi, yarın da üretmeye, ihracat yapmaya ve Türkiye'nin 2023 hedefine doğru koşar adımlarla yürüyüşüne destek vermeye devam edeceğini sözlerine ekledi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA