• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Ardadan Kuran öğreniyorum"
25 Temmuz 2013 Perşembe 14:52

"Arda'dan Kur'an öğreniyorum"

Atletico Madrid'in Brezilyalı sol beki Filipe Luis, Arda Turan'dan övgüyle bahsederek, "Ben ona Portekizceyi, o da bana Türkçeyi öğretiyor. Arda aynı zamanda Kur'an hakkında da çok şey öğretiyor" dedi
Luis,  yaptığı açıklamada, La Liga'da Türkiye'yi temsil eden Arda Turan'ın, takımın en iyi oyuncusu olduğunu dile getirerek, Arda gibi çok büyük bir kalbi olan, alçakgönüllüğünü hiç kaybetmeyen bir arkadaşı olmasından gurur duyduğunu ve sahada da çok iyi anlaştıklarını söyledi. Brezilyalı futbolcu, "Takımdaki en iyi arkadaşım, mükemmel bir insan. Ben ona Portekizceyi, o da bana Türkçeyi öğretiyor. Arda aynı zamanda Kur'an hakkında da çok şey öğretiyor. Bu çok hoşuma gidiyor, çok şey öğreniyorum" dedi.
 
Geçen sezonun ilk yarısında Atletico Madrid'de forma giydikten sonra Fenerbahçe'ye dönen Emre Belözoğlu ile de sık sık telefonda konuştuğunu anlatan Luis, Emre'nin de iyi bir dostu olduğunu belirterek, "Futbol ve hayat hakkında bana çok şeyler öğretti. Umarım Atletico’ya daha fazla Türk futbolcu gelir çünkü hepsi çok iyi insanlar" ifadelerini kullandı.
 
"Hangi Türkçe kelimeleri biliyorsun" sorusuna, "Söylemesem daha iyi, argo kelimeler" cevabını veren Luis, Turan ve Belözoğlu'na, bir gün Türkiye'de oynayacağına dair söz verdiğini ifade ederek, "Türkiye'de hoşuma giden takımı söyleyemem, yoksa başıma neler gelir bilirsin. Türkiye'de çok büyük takımlar var. Gelecek planlarımda Türkiye var. Fakat 4 yıl daha sözleşmem bulunan Atletico'da çok mutluyum'' açıklamasında bulundu.
 
Kendisi gibi defansın solundan oynayan Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos'un, Türkiye'de iyi işler yapmasını temenni eden Luis, "Roberto, Brezilya'da milli takımı ziyaret etti ve bize Türkiye'de teknik direktörlük yapacağını söyledi. Eminim büyük bir teknik direktör olacak çünkü çok iyi bir futbolcuydu. Futbol hakkında çok fazla bilgi sahibi. Daha önce futbol oynadığı Türkiye'yi, sistemini, taraftar baskısını tanıyor" değerlendirmesini yaptı.
 
"Dünya Kupası’nda İspanya, Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda gibi çok zorlu rakipler olacak"
Konfederasyonlar Kupası ile ilk defa uluslararası bir turnuvada Brezilya Milli Takımı'nın kadrosuna giren Luis, 2014'te ülkesinde düzenlenecek FIFA Dünya Kupasın'da da milli takımda olmayı umduğunu belirtti. Luis, kazandıkları Konfederasyonlar Kupası ve 2014'teki Dünya Kupası ile ilgili şunları paylaştı:
"Taraftarımızın karşısında oynamamız ve kazanmamız benim için gerçekten çok güzeldi. Olağanüstüydü. Brezilya, Konfederasyonlar Kupası'nda her zaman olduğu gibi büyük bir takım olduğunu gösterdi ama Dünya Kupası’nda İspanya, Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda gibi çok zorlu rakipler olacak. Ayrıca Belçika ve Türkiye gibi yeni iyi takımlar da var. Ben Türkiye’nin sahip olduğu futbolcuları göz önünde bulundurarak hala Dünya Kupası’na gitme şansı olduğunu düşünüyorum. Brezilya’nın kazandığı 2002 Dünya Kupası’nı hatırlıyorum da Türkiye ile hem gruplarda hem de yarı finalde oynamıştık. Türkiye’ye karşı oynamak bize şans getirmişti."
 
Futbolunun iyi bir dönemde olduğunu ve kendisini çok iyi hissettiğini ifade eden 27 yaşındaki Luis, Brezilya Milli Takım'ında kadroda olmasına rağmen kendisi gibi aynı mevkide bulunan Real Madridli Marcelo ve Barcelonalı Adriano'dan dolayı oynama şansı bulamadığını kaydederek, "Marcelo büyük bir futbolcu ve bence dünyadaki en iyilerden biri. Futbolunu izlemek çok hoşuma gidiyor. Adriano'da aynı şekilde çok iyi ama çok sağlıklı bir rekabet var. Atletico Madrid'de bu yıl üst düzey bir futbol ile büyük bir sezon geçirmeyi umuyorum. Eğer Atletico'da iyi oynarsam milli takıma girme olasılığım çok daha fazla olur" diye konuştu.
 
"Real ve Barça'yı geçmek çok zor"
Atletico Madrid'in yeni sezondaki en büyük hedefi olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ''kulüpler düzeyindeki bir futbolcu için en büyüğü'' olduğunu dillendiren Luis, "Çok büyük bir takımız. Ayrıca Atletico, Avrupa kupalarındaki tarihi ve geleneği çok iyi olan bir kulüp. Şampiyonlar Ligi'nde iyi iş çıkarabileceğimizi düşünüyorum'' dedi.
 
Brezilyalı futbolcu, "Atletico Madrid'in, La Liga'daki rakipleri Real Madrid ve Barcelona'nın hegemonyasını neden kıramadığı" sorusuna ise şu cevabı verdi:
"Ekonomik olarak futbol dünyada kötü bir dönemden geçiyor ancak Real Madrid, Barcelona gibi takımların çok büyük parasal kaynakları var. Her zaman çok iyi takımlar yapmayı başarıyorlar. O yüzden bu iki kulübü geçmek çok zor. Biz alçakgönüllüyüz ama buna rağmen geçen sezon Kral Kupası’nı kazanmayı başardık. Lig 38 maç ve çok zor ama hayal kurmak bedava. Lig şampiyonluğu için bir şey söyleyemem ama büyük bir sezon yaşayabiliriz."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA