• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Annelerin gözyaşları sevince döndü"
26 Ekim 2013 Cumartesi 18:00

"Annelerin gözyaşları sevince döndü"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de 10 aydan bu yana artık terör saldırısı yaşanmadığını belirterek, "Annelerin gözyaşları artık sevince döndü" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu yıl 10'uncusu düzenlenen Zeytin ve Kültür Festivali'ne katılmak üzere geldiği Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Büyükbelen beldesinde asker adayları tarafından karşılandı. Uzun dönem askerliğin 12 aya düşürülmesine teşekkür eden asker adaylarına harçlık veren Arınç, 3 yıl önce diktiği zeytin ağacının mahsulünü topladı.

Arınç, 10. Zeytin ve Kültür Festivali'nin açılışında yaptığı konuşmada, vefalı insanların yaşadığı Büyükbelen'in kendisine gösterdiği ilgi ve kardeşliğe müteşekkir olduğunu söyledi.

Önemli zeytin üreticilerinden Büyükbelen'in, ciddi tesislere öncülük ettiğine vurgulayan Arınç, "Çok bereketli bir yıldayız. Allah hepimizin mahsülüne bereket versin. Bu sene zeytinimiz çok güzel, parası da çok güzel" dedi.

"Terör 10 aydan bu yana saldırmıyor"

Başbakan Yardımcısı Arınç, belde girişinde Büyükbelen'den askere gidecek gençlerin kendisini karşılayarak, askerlik süresinin kısalması konusunda teşekkürlerini sunduğunu anlattı.

Kucakladığı gençlerin yakın zamanda askere uğurlanacağına işaret eden Arınç, şunları kaydetti:

"Hayırlı tezkereler, kazasız belasız gitsinler ve dönsünler. Bu bölgenin şehit ve gazileri de çok. Ülkemizi yakıp kavuran terör belasından en çok acıyı çeken ilçelerdeyiz. O kötü terör yıllardır canlarımızı alıyor, yavrularımızı gazi olarak bırakıyor. Sadece asker polis değil, öğretmeninden hakimine, savcısına kadar terör ateşinden çok insanımız yandı. Ama Allah'a hamd olsun, 10 aydan bu yana artık terör saldırmıyor, terör Türkiye'de eylem yapmıyor, şehit cenazeleri karşısında ağlamıyoruz, gözyaşı dökmüyoruz. Annelerin gözyaşları artık sevince döndü. Allah daim etsin. Askere gidecek evladınız varsa bin türlü düşünüyorsunuz. Mayın patlaması, bir karakol saldırısı yüreğinizi ağzınıza getiriyor. Kahraman komutanlarımız cansiperane mücadele ettiler, binlerce insanımız terör belasında vatanımız, bayrağımız, ülkemiz, bağımsızlığımız için canını vermekten çekinmedi. Allah tüm şehitlerimize rahmet etsin, gazilerimiz sağlık ve afiyet versin. İnşallah böyle devam eder, hayırlı bir sonuca ulaşır, askere güle oynaya gider, güle oynaya döneriz inşallah. Cenab-ı Hak onların sevincini bizlere tekrar göstermiş olsun."

Konuşmaların ardından, Büyükbelen Belediye Başkanı Mehmet Keyik, Arınç'a teşekkür plaketi sundu.

Arınç, festival kapsamında düzenlenen Zeytin Teşvik Müsabakası'nda dereceye giren çiftçilere ödüllerini verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA