• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
31 mayıs bir tepki ve eylem günü
29 Mayıs 2009 Cuma 17:07

'31 mayıs bir tepki ve eylem günü'

Yeşilay Derneği Konya Şube Başkanı Sabri Pişkin, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü'nün bir tepki ve eylem günü olduğunu belirterek, vatandaşlara sigarayı bırakmayı önerdi.
Yeşilay Derneği Konya Şube Başkanı Sabri Pişkin, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü'nün bir tepki ve eylem günü olduğunu belirterek, vatandaşlara sigarayı bırakmayı önerdi.
 
31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü nedeniyle bir açıklama yapan Sabri Pişkin, 31 Mayıs'ın sigara içmeyenlerin içenlere karşı tepki göstermesi için en uygun gün olduğunu belirterek, "Bugünde sigara içenler de sigarayı bırakma eylemi yaparak kendilerinin ve ülkenin geleceğinin aydınlık olmasını sağlayabilir. Bugün, sigaranın insan sağlığından neleri götürdüğünü düşünme günüdür. Ayrıca kişisel ve toplumsal bilincinin artırılması ile sağlıklı bir toplum olmak için bir kurtuluş günü olması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
 
31 Mayıs'ın bir fırsat günü olarak değerlendirilmesi gerektiğini de dile getiren Sabri Pişkin, "Gelin hep beraber ülkemiz, ailemiz ve kendimiz için sigaraya ve zararlı alışkanlıklara savaş açalım. Gayret ve irade bu savaşın kazanılmasında en önemli iki unsurdur. Gelin tütünden sağlığınızı geri alın. Tütün üreticilerinin karlarına ortak olmayın. Bu savaştaki en önemli güç iradedir. Bu gücü iyi kullanabilirsek sağlıklı bir toplum olmayı başarabiliriz demektir. Sigara içenlere tepki göstermeli ve içiyorsak sigarayı derhal bırakmalıyız" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA