• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
31 ilçe, 168 belde, 584 köye eserlerimizle geliyoruz
02 Mart 2014 Pazar 14:30

''31 ilçe, 168 belde, 584 köye eserlerimizle geliyoruz''

''31 ilçe, 168 belde, 584 köye eserlerimizle geliyoruz''

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında Konya’nın 31 ilçesine bağlı 168 beldede vatandaşlarla buluşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “584 köye, 168 beldeye, 31 ilçeye iz bırakmak, eser bırakmak, hizmet bırakmak istiyoruz. Bizler idealleri için çalışan insanlarız. Yeni dönemde misyonumuz Konya’mızın her bölgesine yatırım götürmek” dedi. 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında gerçekleştirdiği belde buluşmalarında Konya’nın 31 ilçesine bağlı 168 beldeyi ziyaret etti. Son olarak Derebucak ilçesinin Gencek, Çamlık, Gönyem ve Pınarbaşı beldelerinde vatandaşlarla buluşan Başkan Akyürek, 168 beldede de sorunların masaya yatırıldığını belirterek, 2016 sonuna kadar beldelerde altyapı sorununu bitireceklerini, 2,5 yıl içinde hiçbir beldenin su ve kanalizasyon sorunu kalmayacağını söyledi. Belde ziyaretleri kapsamında yaklaşık 9 bin kilometreye yakın yol yaptıklarını, Aralık ayından bu yana ziyaret ettikleri 168 beldede 302 bin insan yaşadığını hatırlatan Başkan Akyürek, “Türkiye’de en çok sayıda insanla buluşan, en çok insanla görüşen, en çok hemşehrisi ile iftar açan, mahalle meclislerinde buluşan ya da bu siyasi ve idari yolculukta yol arkadaşlığı yapan sanıyorum benim. Sadece iftar sofralarında 3 yıl içinde en az 450 bin insanımızla buluştuk. Aynı zamanda Konya’mızın 212 mahallesinde, mahalle meclisleri yaptık. Yüz binlerce insanımızla da yüz yüze oralarda buluştuk” diye konuştu.

“ALMAK İÇİN DEĞİL, HİZMET VERMEK İÇİN GELİYORUZ”
Konuşmasında belde ve köylerden hiçbir şey almayacaklarını, tam tersine belde ve köylere milyonlarca lira yatırım getireceklerini dile getiren Başkan Akyürek, “584 köye, 168 beldeye, 31 ilçeye iz bırakmak, eser bırakmak, hizmet bırakmak istiyoruz. Bizler idealleri için çalışan insanlarız. Yeni dönemde misyonumuz Konya’mızın her bölgesine yatırım götürmek. 5 yılda 2 katrilyon yatırım yapacağız” şeklinde konuştu. Konya’daki 584 köye itfaiye aracı vereceklerini, köy konakları ve çocuk oyun alanı yapacaklarını belirten Başkan Akyürek, diğer hizmetler dışında beldelere spor salonları, çok amaçlı salonlar ve çocuk oyun parkları yapacaklarını dile getirdi.

“TARIM VE HAYVANCILIK DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUYOR”
Yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı kurulacağını, bazı özel sebze-meyve üretimlerine, hayvancılıkla ilgili üretim çeşitlerine destek vereceklerini vurgulayan Başkan Akyürek, köylerin ve beldelerin üretici olmasını, yerinde kalkınmasını sağlamak istediklerini ifade etti. Başkan Akyürek, ilçe ve beldelerde bugüne kadar belediye başkanlığı, meclis üyeliği ve muhtarlık yapan herkese de teşekkür etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA