• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
300 Alman askeri arasındalar
09 Şubat 2013 Cumartesi 14:53

300 Alman askeri arasındalar

Kahramanmaraşa konuşlandırılan Patriot hava savunma sistemleri için NATO bünyesinde görevlendirilen Alman askerleri arasında 5 de Türk asıllı asker bulunuyor.
 Kahramanmaraş’a konuşlandırılan Patriot hava savunma sistemleri için NATO bünyesinde görevlendirilen Alman askerleri arasında 5 de Türk asıllı asker bulunuyor.
1970’li yıllarda aileleri Almanya’ya göç eden Türk kökenli askerler, yılla sonra NATO bünyesinde ülkelerinde görev yapmanın haklı gururunu yaşıyor. 300 Alman askeri arasında bulunan ve güvenlik gerekçesiyle soyadlarını açıklamayan Ankaralı Astsubay Eda, Ankaralı Astsubay İsmail ve Çorumlu Astsubay Ramazan, Türkiye’ye hizmet etmenin mutluluk verici olduğunu belirttiler.
Yaşadıkları durumu “gurur verici” olarak özetleyen askerler, görev yaptıkları birlikte kendilerine gösterilen sıcakkanlılığın da memnuniyet verici olduğunu söylediler.
Almanya’da bilgisayar alanında eğitim gören ve orduya katılan Eda Astsubay, kendisine bu görevin teklif edilmesiyle birlikte hemen kabul ettiğini dile getirdi. “Benim uzmanlık alanım bilgisayar. Okuldan sonra uzmanlık alanımı askerlik üzerinde devam ettirmeye karar verdim ve 2009’da Alman ordusuna katıldım” diyen Astsubay Eda, şöyle konuştu:
“Çok güzel bir duygu. Orduya ilk katıldığımda dışlanmak ya da farklı bir bakış asla görmedim. Gayet kendilerinden sayıyorlar ve gayet de rahatım. Buraya da ben kendi isteğimle geldim. Burada olmak çok farklı bir duygu. Buraya gelip gelmek istemediğimi sordular ve ben de hemen kabul ettim. Çorbada bizim de tuzumuz bulunsun istedim. Yakınlarım da burada olduğumu biliyorlar. İletişim halindeyim her gün görüşüyoruz. En kısa zamanda buraları da tanımak istiyorum.”
Astsubay Eda, Kahramanmaraş’a geldiğinde karşılaştığı tabloya ilişkin bir soruya ise, “Onlar da ilk gördüklerinde şaşırdılar. Bayan hem de bir Türk bayanı. Burada görünmeyen bir tablo. Ama onlarda çok iyi karşıladı. Artık bütün isteklerimizi biz daha söylemeden hallediyorlar, çok güzel duygular içerisindeyiz” yanıtını verdi.
Alman askerleri içerisinde tercüman olarak görev yapan Astsubay Ramazan da gördüğü ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Türk ve Alman askerleri arasında iletişim kurduğunu dile getiren ve esprili bir üslupla konuşan Ramazan Astsubay, “Tabi güzel bir meslek, sağlam bir meslek. Sırtımızı devlete dayadık. Ben buraya tercüman olarak katıldım ve bu şekilde görev yapıyorum. İletişim konusunda hiçbir sorunumuz yok uyum içerisinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Almanya’da sağlık üzerine eğitim aldığını kaydeden İsmail Astsubay’da Türkiye’de görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti anlattı. Türkiye’ye gelmek için hemen gönüllü olduğunu vurgulayan İsmail Astsubay, “Ben 2003 yılında yüksek okul okudum. Sağlık yüksek okulunu kazandım ve okudum. Şu anda da sağlıkçı olarak buradayım. İsteyerek buraya geldim. Aslında izindeydim, Alman askerlerinin Türkiye’ye geleceğini öğrendim ve hemen talepte bulundum. ‘Ben de Türkiye’ye gitmek istiyorum’ dedim. 2 hafta sonra buraya geldik. Ocak ayından bu yana buradayım. Çok gurur verici. İnşallah ilerleyen günlerde Kahramanmaraş’ı da tanıma fırsatı bulacağız” şeklinde konuştu.
- TÜRK ASKERLER SAYESİNDE İLETİŞİMİMİZ DAHA İYİ SAĞLANIYOR
Gazi Kışlasında konuşlanan Alman askerlerinin üst rütbeli subaylarından Yarbay Frank Schurlz’da birliklerindeki Türk askerlerinin kendilerine önemli katkılarda bulunduğunu söyledi. Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın güvenliği için görev yaptıklarını anımsatan Schurlz, görev süresi içerisinde kenti de yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Yarbay Schurlz, şöyle konuştu:
“Buradaki tek görevimiz Kahramanmaraş’ı ve Türkiye’yi korumak. Bu bağlamda buradayız. Şu ana kadar Kahramanmaraş’ı güvenlik açısından sarsacak bir durum olmadı. Her şey çok güzel gidiyor. Birliğimizin içerisinde Türk asıllı askerler de var. Onlar sayesinde ilişkilerimiz daha iyi sağlanıyor. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bunun yanında kenti tanıma fırsatı buldum. Çarşıya indim, insanlarla görüştüm, bizleri gayet sıcakkanlılıkla karşıladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum.”
Öte yandan Gazi kışlasındaki savunma sistemleri üzerindeki çalışmaların sorunsuz bir şekilde ilerlediği kaydedildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA