• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
30 yıllık su ihtiyacı karşılandı!
16 Aralık 2014 Salı 14:03

30 yıllık su ihtiyacı karşılandı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün Cihanbeyli ilçe merkezine sağlıklı ve kesintisiz su hizmeti vermek için başlattığı Cihanbeyli İçme ve Kullanma Su Projesi yapımında sona yaklaşıldığını belirtti.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, mahalle ve ilçe merkezlerinde sağlıklı ve kesintisiz su hizmeti için yürüttüğü çalışmalara devam ediyor.
Konu ile ilgili bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Su azlığı ve sağlıksız su sıkıntısı olan ilçe ve mahallelerimizde sağlıklı ve kesintisiz su ihtiyaçlarını aciliyet sırasına göre sırası ile bir bir gideriyoruz. Su yetmezliği problemi ile karşı karşıya olan Cihanbeyli ilçe merkezimizde KOSKİ olarak yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 30 yıllık içme ve kullanma su ihtiyacı giderilecektir” dedi.
Başkan Akyürek, Cihanbeyli ilçe merkezinde yürütülen çalışma kapsamında su şebeke yapımı, su şebeke ıslahı, derin kuyu su temin çalışması ve 300 metreküplük gömme su deposu yapımının yer aldığını belirtti. Çalışma maliyetinin 6 milyon liraya yaklaştığını ifade eden Akyürek, “49 bin 888 metre şebeke yapımı gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar 16 bin 406 metre su şebeke yapımını tamamladık. 33 bin 488 metre şebeke yapımı çalışması ise devam ediyor. 300 metreküplük gömme su deposu yapımının yüzde 80’i tamamlandı. Mevcut kuyuların derinlikleri 40 metre civarındaydı. Kuyularda yeterince su bulunmadığından ilçemiz içme ve kullanma su azlığı ile karşı karşıya idi. 100 metre ile 82 metre arasında değişen 3 tane derin su kuyusu açımını gerçekleştirdik. Derin su kuyularından toplam 39 litre\saniye debili su temin ettik. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte hem su rezervi açısından, hem de su altyapısı açısından Cihanbeyli İlçemizin 30 yıllık sağlıklı, sürdürülebilir ve kesintisiz su ihtiyacı karşılanmış olacaktır” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA