• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
30 yıldır çektiği röntgenlerle kitap yazdı
30 Ocak 2013 Çarşamba 13:26

30 yıldır çektiği röntgenlerle kitap yazdı

Prof. Dr. Kemal Ödev 30 yılı aşkın görev yaptığı Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde çektiği bütün filmleri saklayarak tıp dünyasına kazandırıyor.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Radyodiagnostik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Kemal Ödev hastalardan çektiği röntgen filmlerini daha sonraki yıllarda hastalıkların tanısının daha rahat yapılması ve yeni nesillere bu birikimin aktarılması için 32 yıldır saklıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Prof Dr Kemal Ödev arşive aldığı bu filmleri, Toraks Radyolojisi adlı kitapta toplayarak literatüre kazandırdığını söyledi.
Birçok öğretim üyeliği yapan akademisyen hekimin sadece muayene ve ameliyatla ilgilenebildiği bir dönemde hastalıkların tanısının yeni nesillere aktarılması ve elde edilen birikimlerin kaybolmaması için böyle bir yöntem takip ettiğini ifade eden Prof Dr Ödev “1982 yılında göreve başladığım Meram Tıp Fakültesinde bu güne kadar binlerce hastanın göğüs filmini çektim. Bu filmlerle binlerce farklı ve önemli hastalıkların teşhislerini koyduk. Bu tanıların bizden sonraki nesillere aktarılması çok önemli… Elbette teknoloji değişiyor, eskiden olduğu kadar zor değil hastalıkların teşhisi ama bir hastalığın tam teşhisi koymak o hastalığı tanımaktan geçiyor. Erken tanı tedaviyi de kolaylaştırmaktadır. İyi bir tedavinin yolu iyi ve tam bir teşhisten geçmektedir. Hastalıkları tanımadan da iyi bir tanı koymak zorlaşır. Ben de tanıların daha kolay yapılabilmesi için çektiğimiz bütün filmleri arşivledim ve Toraks Radyolojisi isimli bir kitap yazarak akademi camiasına eserlerimizi sundum.” dedi.
 
Prof. Dr. Ödev akademik çalışmaların bilimsel gelişmelerin vazgeçilmez unsurları olduğunu, fakat bu dönemde hekimlerin işlerinin çok yoğun olduğu için akademik çalışmaya fazla vakit ayıramadıklarını söyledi. Kemal Ödev ayrıca bilimsel çalışmalara teşvik verilmemesinin de kitap ve makale yazımını, bilimsel toplantılara katılımı ve bilimsel çalışma yapılmasını azatlığını belirtti.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA