• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
30 saniyede hırsızlık yapıyorlardı!
21 Eylül 2012 Cuma 12:11

30 saniyede hırsızlık yapıyorlardı!

Konyada hırsızlık yapan çetenin 16 üyesi adliyeye sevk edildi. Gündüz keşif, gece hırsızlık yapan çetenin yaşı küçük çocuklara da zorla hırsızlık yaptırdığı ortaya çıktı
Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri 4 ay süren bir çalışmayla hırsızlık çetesini belirledi. 4 ay süren çalışmada 40 ayrı hırsızlık olayına karıştığı belirlenen ve liderliğini Abdullah Y’nin yaptığı çeteye önceki gün şafak vakti operasyon düzenlenmiş, 1'i kadın 16 şüpheli gözaltına alınmıştı. Kadının hırsızlık yapan şüphelileri polis geldiğinde, 'gece boyunca bunlar yanımdaydı' diyerek yalancı şahitlik yaptığı ortaya çıktı.Bir çok olayda güvenlik kamerası tarafından yüzleri kapalı olarak görüntülenen hırsızlık şebekesi üyelerinin, 30 saniyede iş yerinin ya kilidini ya da kapısını kırarak içeri girip işlerini bitirip çıkması yer alıyor. Polisin titiz çalışması sonucu yakalanan örgüt lideri Abdullah Y. ve 16 şüphelinin küçük yaştaki çocukları ilk başta para ve çeşitli hediyelerle kandırıp yanlarına çektikten sonra zor kullanarak hırsızlık yaptırdıkları da iddia ediliyor. Hırsızlık paraları ile her gece alem yaptıkları ileri sürülen şebekenin, özellikle gündüzleri iş yeri, geceleri ise evlerde keşif yaptıktan sonra hırsızlığa gittikleri öğrenildi.
Suç örgütü kurma, örgüte üye olma, küçük yaşta çocukları zorla suça sürüklemek, hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından dolayı haklarında işlem yapılan 16 şüpheli Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Şüpheliler bu sırada küfür ederek, taşkınlık çıkardı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA