• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
3 kentte alarm! 3 bin eve büyük ceza!
06 Nisan 2014 Pazar 09:58

3 kentte alarm! 3 bin eve büyük ceza!

SGK ‘evdeki sigortasız çalışan' denetimlerinde üç büyük kente yoğunlaştı. 3 bine yakın eve 15 milyon TL ceza kesti. En çok ceza çıkan semtler İstanbul'da Kadıköy, Sarıyer, Beşiktaş, Ankara'da ise Çankaya ile Keçiören oldu

Temizlik, çocuk bakımı, yaşlı bakımı gibi işler için düzenli olarak bir kişi ile anlaşılması, tam anlamıyla bir iş ilişkisi demek. Bu da "sigortalılık ilişkisi" doğurmuş oluyor. Dolayısıyla bu sigortalılık ilişkisinin bir gereği olarak, ev hizmetlerinde çalışanların sigortalanması ve sosyalgüvenlik haklarının teminat altına alınması şart.

15 milyon TL ceza

Milliyet Gazetesi Cem Kılıç'ın haberine göre; denetimler üç büyük şehirde yapıldı. İstanbul,Ankara ve İzmir'de toplam 15 milyon TL'ye yakın idari para cezası kesildi.

İstanbul'da sigorta denetmenleri 1.630 idari para cezası tutanağı tuttular. İstanbul'daki cezaların yoğunlaştığı semtler Kadıköy, Sarıyer ve Beşiktaş bölgesi olarak sıralandı. Kadıköy'de 1.000 civarında meskene bu ceza yazılırken, 630 ceza tutanağı da Sarıyer ve Beşiktaş'taki evlere yazıldı. Ankara'da ise 600'e yakın eve ceza kesilmiş. Cezaların yoğunlaştığı semtler Çankayave Keçiören. İzmir'de de Ankara'ya yakın sayıda ceza kesilmiş durumda.

Komşuları ihbar etti

Denetimlerin yaklaşık yüzde 20'lik bölümü komşu ya da akraba şikâyetleri sonucunda gerçekleşmiş. Aynı apartmanda oturup da birbirine husumeti olan komşular birbirlerini ele vermeye başlamışlar.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA