• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
3 dönem sadece Erdoğan için kalkabilir
07 Nisan 2014 Pazartesi 13:45

3 dönem sadece Erdoğan için kalkabilir

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AK Parti'deki 3 dönem yasağı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AK Parti kurulurken 3 dönem kuralının getirildiğine dikkat çekerek, 'Teşkilatlarımızda üç kez üstüste aday olanlar olamadı, bırakmak durumunda kaldı. Bu milletvekilleri için, belediye başkanlıkları için de söz konusu. Bu konu zaman zaman tartışıldı. Sayın Başbakanımız da özellikle son 2 yıldır gündeme geliyor. 2011 seçimlerinden sonra. Çeşitli defalar Sayın Başbakanımızın da açıklamaları oldu. Hatta "ben bu görevde olduğum sürece bu kuralın kalması, devam etmesi görüşündeyim" şeklinde ifadeleri oldu.'dedi.
 
NE SÖZ VERDİYSEK
 
İşler, 'Aslında benim bu konuya yaklaşımım biraz ilkesel. Bildiğiniz gibi Ak Parti bir ilke partisidir. Koymuş olduğu ilkeleri uygulayan ve uyan bir partidir. Aynı zamanda bizi diğerlerinden ayıran bir özelliğimizde bugüne kadar ne söz verdiysek o sözü yerine getirmiş bir partiyiz.'dedi.
 
SADECE ERDOĞAN İÇİN
 
İşler, 'Bu kural tabi ki bir anayasa kuralı değil, değişmez diye bir şey yok. Eğer şartlar zorlar ise, elbette oturulur karar verilebilir ve kamuoyunun kabul edebileceği şartlar olursa elbette bu kural konuşulup kaldırılabilir. Ama şuan ortama baktığımız zaman böyle bir değişikliğe gidilmesini gereken bir şart olduğunu ben düşünmüyorum. Bir de eğer bu kural kaldırılacak ise zaten öncelikle Sayın Başbakanımız için bu kuralın kaldırılması söz konusu olması lazım. Sayın Başbakanımız da yapmış olduğu açıklamalar da ısrarla "ben bu kurala uyacağım" ifadesinde bulunuyor. Partinin yetkili organları ile oturup görüşülecek, bu konu ele alınacak. Bir değişikliğe gidilir mi gidilmez mi ona o zaman karar verilecek.Ama benim şahsi kanaatim, bizim bu güne kadar bir bu konuda sözümüz olduğu bir yerde kendimizi bağladık çok zaruret olmadığı sürece bu kurala uyulmasında ben şahsen yarar görüyorum. Çünkü bizi millet Ak parti olarak vermiş olduğu sözü tutan bir parti olarak gördü.Siyaseti meslek haline getirmemek lazım. Meclise girersiniz 40 -50 yıl hala var. Öyle olmaması lazım. Siyasette bir taze kana ihtiyaç var.' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA