• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
3 dönem kuralının arkasında durmalıyız
28 Şubat 2015 Cumartesi 13:23

3 dönem kuralının arkasında durmalıyız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, 3 dönem kuralıyla ilgili olarak, "AK Parti olarak daha yola çıkarken halkımıza vadetmiş olduğumuz bir hususun arkasında durmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

AK Parti İl Başkanlığının, 25. dönem milletvekili aday adaylarına yönelik temayül yoklamasına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "3 dönem kuralı nedeniyle siyasete veda edecek milletvekillerinin kuralının kaldırılması için girişimde bulundukları belirtiliyor, bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Şahin, söz konusu kuralın parti kurulurken tüzüğe konulmuş bir esas olduğunu hatırlattı.

7 Haziran 2015 seçimlerine doğru bazı arkadaşlarının, "Bu kural değişebilir mi?" amaçlı bir çalışma başlattıklarını öğrendiğini, fakat kendisinin bu heyet içerisinde bulunmadığını kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

"Bunun için partinin büyük kongresinin toplanarak tüzükte bu doğrultuda değişiklik yapılması icap eder. Ancak seçimlere çok yakın bir zamanda partimizin yetkili organı olarak Merkez Karar Yönetim Kurulumuzun veya yine tüzüğümüze göre genel başkanın böyle bir olağanüstü kongre davetinde bulunabileceği ihtimalini pek görmüyorum. Dolayısıyla biz AK Parti olarak daha yola çıkarken halkımıza vadetmiş olduğumuz bir hususun arkasında durmamız gerektiğini düşünüyorum.

Ben de bu 3 döneme tabiyim. AK Parti'de siyaset yoluyla milletimize hizmet edebilmek için illa milletvekili olmak şart değildir. Ben şu anda AK Parti genel başkan yardımcısıyım, bu göreve milletvekili olduğum için seçilmedim. O bakımdan bu tür beklentiler içerisinde olan, 'Bunu değiştirelim' diyen, bana göre samimi olarak bu tür talepler içerisinde olan arkadaşlarımız olabilir, onların bu girişimlerine saygı duyuyorum, ancak seçime çok yakın bir zamanda böyle bir konunun gerçekleşme ihtimalini pek görmüyorum."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA