• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
3 dönem Erdoğana uygulanmamalı
10 Ocak 2014 Cuma 13:36

"3 dönem Erdoğan'a uygulanmamalı"

Ak Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, AK Parti tüzüğündeki "3 dönem sınırlamasına" ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
'3 dönem kuralı' konusunda AK Parti'de sürpriz bir öneri ortaya atıldı. 
BÜLENT TURAN: ERDOĞAN İÇİN ÜÇ DÖNEM UYGULANMAMALI!
"İçinde bulunduğumuz özel şartlar Recep Tayyip Erdoğan'ın vazgecilmezliğini pekiştiriyor" diyen Turan, 3 dönem şartının Erdoğan için uygulanmaması gerektiğini savundu.
Serdar Arseven'in başlattığı "3 döneme hayır" imza kampanyasına yoğun ilgi devam ediyor.
Turan, teklifini şu ifadelerle dile getirdi:
"3 aydır İstanbul'un bütün ilçelerini gezdik, milleti dinledik, her toplantıda bu konu gündeme getirildi. Ülke, çevremizdeki çok ciddi savaş ihtimallerinden, ekonomik krizlerden büyük bir başarıyla çıkarken, terörü bitirmeye yönelik kardeşlik projesi gibi köklü konuların yürütüldüğü bir süreçte tüzük gereği bile olsa Başbakanımızın görevini bırakması gerektiğini halk kabul etmiyor, hatta böyle bir ihtimali konuşmak bile istemiyor. Bu kuralın en azından Genel Başkan için değiştirilmesini dile getiriyorlar. Halkın bu talebini tartışılmak üzere yetkili kurullara teklif ediyorum."
"RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN KONUMU ÖZEL MİLLET NEZDİNDEKİ İTİBARI ÖZEL"
"Çok özel şartlardan geçiyoruz." diyen Ak Parti İstanbul Milletvekili Turan sözlerini şöyle sürdürmüştü:
"Evet, 3 dönem uygulaması Türk siyasetinde bir devrimdir. Bunun siyasette gençleşmeyle birlikte değişim ve dönüşümü sağlayan çok önemli bir olay olduğunu biliyorum. İnsanların siyaseti mezarda bıraktığı bir ülkede 3 dönemi gündeme getirmek çok önemli bir başarıdır ve Ak Parti de bunu başarmıştır. Ancak, başından beri böyle düşünüp bunu savunan bir kişi olarak ben de çok özel bir süreçten geçen ülkenin kaptanının önünde böyle bir engelin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Geminin kaptanı rahat olmalı. Kaptanlık görevini devredeceği güne kadar da yetkileriyle ilgili kimsenin bir endişesinin olmaması gerekir. Bu, Türkiye'deki siyasi krizlerin çözümünde önemli bir etken olur diye düşünüyorum"
"İÇ ÇEKİŞMELER AZALIR"
"İhtimal olarak söylüyorum; bu iç kavgaları da azaltacaktır, insanların umutsuzluğunu da. Halk istemezse bıraksın ama bırakmak zorunda bırakılmaması lazım. Genel Başkan'ın dışında belki 50 kişilik kurucular kurulu ile yakın ekibinin yüzde 3'ü, 5'i için de böyle bir kontenjan düşünülebilir. 3 dönem kuralının en azından belli insanlar için esnetilmesini kamu menfaati açısından daha anlamlı buluyorum. Ancak milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanları ile belediye meclis üyeleri için 3 dönem uygulaması sürmelidir. (Başbakan kabul eder mi sorusuna karşılık da) Kendisini 8 yaşından beri tanıyorum. Prensipli bir siyaset algısı olduğu için buna 'Hayır' diyecektir, ama milletin bu talebini kendisine taşımanın da bizim görevimiz olduğunu düşünüyorum. Görevi 3 dönemin sonunda, 1 ay sonra da bırakabilir, ama bıraktığı güne kadar ilk günkü yetkilerini kullanma atmosferinin olması lazım"
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA