• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
3 çocuklu ailenin vergisi kalkıyor
05 Aralık 2014 Cuma 10:11

3 çocuklu ailenin vergisi kalkıyor

Yeni asgari ücret belirleme çalışmaları sürerken, çocuklu ailelere müjde geldi. 3 çocuklu asgari ücretlinin vergisi artık sıfır olacak

3 çocuğu bulunan ve eşi çalışmayan asgari ücretlilere sıfır vergi için düğmeye basıldı. Bu düzenlemenin yer aldığı Gelir Vergisi Yasası gecikince, yeni bir formül gündeme geldi. 3 çocuğu bulunan ve eşi çalışmayan asgari ücretlilere sıfır vergi uygulanmasını öngören düzenleme, başka bir yasanın içine tek maddelik düzenleme olarak konulacak, böylece uygulama öne çekilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, düzenlemenin Meclis'te çıkacak yasalardan birine ilave edilmesi konusunda Maliye yetkilileriyle değerlendirmelerin devam ettiğini söyledi. Çelik, Meclis'te bekleyen Gelir Vergisi Yasası'nda yer alan asgari geçim indiriminden 3 çocuğun yararlanmasına ilişkin düzenlemenin hayata geçirileceğini söyledi.

Düzenlemeye göre, 3 çocuk için vergi indirim oranı yüzde 5'ten 10'a çıkarılacak, asgari ücretli çalışana da sıfır vergi dönemi başlayacak. Engellilere de müjde veren Çelik, "İlk etapta 120 engelli kardeşimize 36 bin liralık hibe imkanı sağlayarak, iş kurmalarına ve işlerini geliştirmeye katkı sağlama kararı aldık. 3 aylık periyotlarla bunların sayısını artırma imkanımız var" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA