• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
3 bölgede ateşkes için anlaşmaya varıldı
25 Eylül 2015 Cuma 10:32

3 bölgede ateşkes için anlaşmaya varıldı

Suriye'de rejim adına görüşmeler yürüten İran heyeti ile muhalifler arasında 3 bölgede 6 ay sürecek ateşkes için anlaşmaya varıldı.

Suriye'de rejim adına görüşmeler yürüten İran heyeti ile muhalifler arasında 3 bölgede 6 ay sürecek ateşkes için anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Muhalif Ahraru'ş Şam Hareketi'nden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de rejim adına görüşen İran heyeti ile muhalifler arasında Şam'ın Zebedani ilçesi ile İdlib'in Kafarya ve Fua ilçelerinde 6 ay süreyle ateşkes yapılması için anlaşmaya varıldığını belirtti.

Yetkili, anlaşmaya göre, çoğunluğu Şii olan Fua ve Kafarya ilçelerinden aralarından kadın ve çocukların da bulunduğu 10 bin sivilin rejimin kontrolündeki bir bölgeye çıkacağını, buna karşılık başkent Şam'ın Zebedani ilçesindeki silahlı muhaliflerin yanlarına sadece hafif silahlarını alarak İdlib kırsalında muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgeye gideceğini kaydetti.

Rejim, tutuklu bin erkek ile 500 kadını serbest bırakacak

Ateşkes süresince rejime ait savaş uçaklarının Fua, Kafarya, Binniş, Taftanaz, Maret Nasrin, Ram Hamadan ile Zaran beldeleri ve çevresine saldırmayacağını vurgulayan yetkili, anlaşma çerçevesinde rejimin tutuklu bin erkek ile 500 kadını serbest bırakacağını ifade etti.

Anlaşmanın ilk adımlarının bu sabahtan itibaren uygulanmaya başlanacağı bildirildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA