• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
3 binden fazla lisanslı sporcu var
14 Kasım 2011 Pazartesi 15:08

'3 binden fazla lisanslı sporcu var'

Konya'da faaliyetlerini sürdüren Selçuklu Belediyespor Kulübü, 13 branşta binlerce sporcuyu olimpiyatlara ve uluslararası müsabakalara hazırlamaya devam ediyor.
Konya'da faaliyetlerini sürdüren Selçuklu Belediyespor Kulübü, 13 branşta binlerce sporcuyu olimpiyatlara ve uluslararası müsabakalara hazırlamaya devam ediyor.
Türkiye'nin en büyük amatör spor kulüpleri arasında yer alan Selçuklu Belediyespor'la ilgili Dedeman Otel'te bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Selçuklu Belediyespor Kulübü Onursal Başkanı ve Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyespor'un binlerce lisanslı sporcusu ile Türkiye'nin en büyük amatör spor kulüpleri arasında yer aldığını belirterek, "Toplam 13 branşta faaliyet gösteren spor kulübümüzde yetişen birçok değerli sporcumuz ulusal ve uluslararası müsabakalarda önemli dereceler elde ederek hem bizi, hem de ülkemizi gururlandırmışlardır. Örneğin en genç madalya alan sporcu olan 17 yaşındaki Dürdane Altunel, 2011 yılında tekvandoda büyük bayanlarda dünya üçüncüsü olarak bizi gururlandırmıştır. Belediye olarak spora yönelik yatırımlarımız devam ediyor. Son olarak ilçeye kazandırdığımız 10 adet suni çim saha ve çok sayıda spor salonu, gençlerin spora yönelmesine yardımcı olacaktır. Amacımız sadece müsabakalara sporcu yetiştirmek değil, gençlerimizin kahve ve internet kafelere gitmek yerine spora yönelmesini sağlamaktır" dedi.
Başkan Altay'ın konuşmasının ardından Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Selçuk Aksoy, kulüp çalışmaları hakkında bilgi verdi. 1997 yılında 3 branşla faaliyetlerine başlayan kulübün şu an 13 ayrı branşta, 3 binden fazla lisanslı sporcuya sahip olduğunu dile getiren Selçuk Aksoy, "Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Tekvando, Güreş, Judo, Wushu, Bisiklet, Kick Boks, Karate, Jimnastik ve Çim Hokeyi branşlarında her yaş grubunda takımlara sahip olan kulübümüz, yapılan il ve ülke bazındaki tüm faaliyetlere iştirak ederek, bir çok başarılı sporcunun yetişmesine imkan sağlamaktadır. Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonluklarına imza atan kulübümüz, son 3 yılda resmi müsabakalarda; toplamda 193 madalya ve 41 kupayı Konya'ya ve ülkemize kazandırmıştır. Bunların 61'i birincilik, 58'i ikincilik ve 75'i üçüncülüktür" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA