• Konya19 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

3 Başkan

24 Aralık 2008 18:32
Yerel seçimin ayak sesleri duyulmaya başlandığı bu günlerde, Konya’nın da aralarında bulunduğu Ak Parti’nin mevcut beş Büyükşehir Belediye başkanıyla yola devam etmesi çok sürpriz olmadı.
Başbakan Erdoğan’ın geçen hafta Konya’da yaptığı açılışlar ve program çerçevesinde Kayseri ve Antalya ile birlikte Konya Büyükşehir adayını açıklamasının önemli mesajları vardı. Ak Parti’nin devam etme kararı verdiği “ilk” adaylarının, Tahir Akyürek, Mehmet Özhaseki ve Menderes Türel olması çok önemli mesela.

Bu adayları açıklarken Başbakan Erdoğan’ın üç isme özel vurgu yapması ve çok güvendiği mesajı vermesi de ayrıca önemli. En güvendiği üç ismi “ilk” olarak açıklamakta gayet mantıklı bir durum zaten. Bunu bir açılış eşliğinde yapması da güveni daha da artırıyor.
Bu konuda başbakanın danışmanlarından birinin “Geçen seçimi yüzde 70 oyla alan Özhaseki ile yüzde 63'le alan Akyürek adeta rakipleriyle değil, Türkiye genelinde en yüksek oyu almak için birbiriyle yarışır durumda” ifadeleri olayı özetliyor olmalı.

Gerçektende Anadolu’nun iki önemli kenti, 29 Mart’ta tatlı bir rekabete girecekler. Kayseri mi daha yüksek Konya mı daha yüksek oy alacak. Bekleyip göreceğiz. Sonuçta kazanan bu şehirlerin halkı olsunda… Antalya ise tam bir dönüşüm yaşadı bu süreçte. Başkan Menderes Türel yeni bir Antalya yaptı. Türkiye, Başkan Türel’le Antalya’nın farkını anladı.

Her üç başkanında şehirlerini bu beş yıllık dönemde müthiş değiştirdikleri gerçek. Bu konuda en az bütçeyle bunu başarabilen Konya’nın farklı bir yönü daha var. Devlet imkanlarını en az kullanarak bu değişimi sağlamak daha da anlamlı oluyor.

O günkü açılışlarda Başbakan Erdoğan’dan çok önemli iltifatlar alan Başkan Tahir Akyürek’in siyasi hayatının yeni bir dönemi başlıyor. Zira Başbakan “kardeşim” sıfatını siyaset arenasında çok kimse için kullanmıyor. “Kardeşim” dediklerine de her anlamda güveniyor, inanıyor, onlardan çok şey bekliyor. İşte bu bağlamda Başkan Akyürek için biraz çekingen başlayan 17 Aralık tam bir zafere ve mutluluğa dönüştü. O hafta üç bayramı olan Başkan Akyürek, geceye çok daha büyük bir mutluk ve bayram heyecanıyla girdi.

Başbakan Erdoğan’ın Konya için söyledikleri heyecan verici ifadelerdi. Başkan Akyürek’e bundan sonra düşen ise daha kuşatıcı bir başkan olmasıdır. O’nun için siyasette galibiyet tadılmış bir zevktir. Diğer arkadaşları içerisinde de “ilk” açıklanan olma farkı ortaya konduğuna göre, şimdi sıra şehrin her kesiminin alkışlayacağı işlere imza atmak; herkesin takdirini kazanmak olmalıdır. Daha makro projeler ortaya koyup, çok daha farklı nitelikleri olan ekipler kurmalıdır. İkinci beş yıl için süreç henüz başlamadı ancak; zamanı doğru kullananın avantajı çok olacaktır.

Bundan sonra şehrin siyaseti içinde önemli bir belirleyici olacaktır Tahir Akyürek. Mesela yeni dönem için kimlerin başkan adayı olup olamayacağında etkin bir karar mercii olacaktır. Bu andan itibaren siyasette etkinlik sadece Konya’dan ibarette olmamalıdır. İşin Ankara boyutunda artık ciddi adımlar atılmalı, Konya için yeni kaynaklar bulunmalıdır. Tahir Akyürek’ten Konya’nın beklentisi yüksek olacaktır.

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA