• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
28 yataklı yoğun bakım ünitesine sahibiz
24 Mart 2011 Perşembe 18:35

'28 yataklı yoğun bakım ünitesine sahibiz'

Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Darılmaz görüşmemizde hastanenin genel ve teknik özellikleriyle ilgili kendisiyle görüştük.

Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Darılmaz görüşmemizde hastanenin genel ve teknik özellikleriyle ilgili kendisiyle görüştük. Darılmaz hemen her dalda acil uzmanlarının olduğunu, Bosna Hersek ve Binkonutlar’da iki tane Semt Polikliniği açtıklarını dile getirdi.

Cerrahi, Dahiliye Bölümü’nde ve Yoğun Bakım Bölümü’nde gece doktorların nöbetçi kaldıklarını ifade eden Darılmaz, hem Yoğun Bakım’da hem Cerrahi’de uzman doktorlarının bulunduğunu ve bu durumun da kendilerini farklı kıldıklarını söyledi.
Sterilizasyon bölümünde iki asansörün bunlardan birinin kirli diğerinin temiz olduğunun altını çizen Darılmaz, temiz asansör ile hastanın ameliyathaneye getirildiğini ve hizmetin sadece Beyhekim Hastanesi’nde olduğunu dile getirdi. Darılmaz,’ Bu dönem içerisinde 6’sı Genel Yoğun Bakım, 7’si Koronel Yoğun Bakım, 7’si Yeni Doğan Çocuk Bakım, 5’i Göğüs Yoğun Bakım, 4’ü Nöroloji Yoğun Bakım olmak üzere toplamda 28 yataklı yoğun bakım ünitesini hizmete açtık. Şu anda başlattığımız bir projeyle de 7 yataklı en iyi olacak şekilde Reanimasyon Yoğun Bakım bağlantımızı kuruyoruz. Yaklaşık 4 ay içerisinde bu servis de hizmete girecek. Şu anda 100 yataklı Fiziki Tedavi Hastanesi bize bağlandı. Fiziki Tedavi Hastanesi’nin de Haziran ayında bize bağlı olarak son derece donanımlı bir şekilde açılacak. Yapmış olduğumuz bir diğer proje de refakatçi oteli. Buraya gelen birinci hasta yakını refakatçi koltuğunda zaten kalabiliyorlardı. Ancak ikinci hasta yakını ya otelde ya da herhangi bir yakınında kalmaktaydı. Artık yapılan Refakatçi Oteli ile bu sorunu hallediyoruz. Hastane ek binasında hasta yakınlarına tamamen ücretsiz olmak üzere konaklama hizmeti sunuyoruz. Refakatçi Oteli’nin yatak sayısını 6’dan 15’e çıkarıyoruz. ‘ dedi.
Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Darılmaz, hastanelerinde sadece personel çocuklarına olmak üzere 26 çocuğa hizmet verecek bir kreşlerinin olduğunu ifade etti.Hem oyun çağı çocukları için kreş hem de okul çağı çocukları için okul görevinde bir kreşin lyeni doğan Yoğun Bakım'da hizmete girdiğini dile getiren Darılmaz, çocuk servisinin Konya'da değil, Türkiye'de örnek gösterilecek bir nitelikte olduğunun altını çizdi.
Başhekim Darılmaz, yıl içerisinde Çocuk Hastalıkları Polikliniği'nden Uzman Dr.Alaaddin Yorulmaz'ın ise Konya'da yılın doktoru seçildiğini sözlerine ekledi.
 
 
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA