• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
28 ülkeden bin 500 marka ve 600 firma katılıyor
12 Mart 2013 Salı 16:11

28 ülkeden bin 500 marka ve 600 firma katılıyor

Konya 11. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı ile Hayvancılık Ekipmanları ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın VIP ve basın açılışı KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapıldı.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda ekonomide ciddi mesafe aldığını söyledi.
     Türkiye'nin kendisine biçtiği hedefin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmek olduğunu ifade eden Doğan, şunları kaydetti:
     ''Burada bizi bekleyen orta gelir tuzağına dikkat etmek lazım. Orta gelir tuzağı ile mücadele için yapmamız gereken 3 şey var. Bir tanesi; bilgi üretimine dikkat etmek gerekir. Yüksek teknoloji kullanımına geçmeliyiz ve markalaşmalıyız. Fuarlar bu 3 değeri bir arada buluşturan çok önemli pazarlardır. Burada üretilmiş bilgiden elde edilmiş yüksek teknolojiyi, markaları göreceğiz. Bunun yanında bu yüksek kalkınma ivmesinin devam etmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesine ihtiyaç var. Bu anlamda üniversitelerin, devlet kurumlarının ve özel sektörün daha yakın bir işbirliği içinde olması gerektiğine inanıyorum.''
     Söz konusu işbirliğinin bir örneğini Konya'da vermeye gayret ettiklerini dile getiren Doğan, üniversiteler, meslek odaları, yerel yönetimler ve merkezi yönetim kurumlarıyla ortak projeler yaparak, müteşebbislerin önünü açmaya çalıştıklarını aktardı.
     Doğan, her gün yeni bir projeyle, yatırımcıların, müteşebbislerin yolunu açarak, çalışmaya devam ettiklerini vurgulayarak, ''Umut ediyoruz ki; bu ülke 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olur. Konya, bugün 5 milyar dolar çerçevesinde bir tarımsal gelir üretiyor. Umut ediyoruz ki; bu tarımsal geliri 2023 yılına geldiğimizde 2,5 kat daha artırma imkanına sahip olur'' diye konuştu.
    
     28 ülkeden bin 500 marka ve 600 firma katılıyor
    
     TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise bu yıl fuarların 6 ayrı salonda açık alanlarla birlikte 70 bin metrekarede açıldığını belirtti.
     Fuarlara 28 ülkeden bin 500 marka ve 600 firmanın yerini aldığını anlatan Ersözlü, şöyle konuştu:
     ''Bugün geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, fuarın basın ve VIP davetlilere özel açılışını yapıyoruz. Yarından itibaren de cumartesi akşamına kadar tüm halkımız fuara davetli. Tarım fuarıyla eş zamanlı hayvancılık fuarına da ev sahipliği yapıyoruz. Konya ile birlikte Aksaray, Karaman, Nevşehir ve Afyon gibi hayvancılık konusunda önemli illerin bu bölgede olması sebebiyle, bu fuarı düzenleme kararı aldık. Bundan sonra hayvancılık fuarı da tarım fuarıyla eş zamanlı yapılacak. Dışarıda 30 bin metrekarelik bir çadır var. Türkiye'de ilk defa Konya'da bu büyüklükte yapılıyor. 30 bin metrekarelik çadır alanını kıyaslarsak; İstanbul haricindeki diğer kapalı fuar alanlarından daha büyük bir ölçekte bu fuarlar düzenlenmiş oldu.''
     Açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Tekbaş, oda başkanları ile çok sayıda yerli ve yabancı firma yetkilisi katıldı.
     Girişlerin ücretsiz olduğu fuarlar, 13-16 Mart tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. .
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA