• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
28 Şubat mağduruna önce takdir sonra ihraç
26 Şubat 2016 Cuma 15:10

28 Şubat mağduruna önce 'takdir' sonra 'ihraç'

28 Şubat sürecinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden "disiplinsizlik" iddiasıyla ihraç edilen ve ilişiği kesilmeden bir ay önce takdirname alan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Halit Bağdatlı, ihraç kararını bir süre ailesinden gizlemek zorunda kaldı.

Konya'da yaşayan ve 28 Şubat sürecinde Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Halit Bağdatlı, ihraç kararını bir süre ailesinden gizlemek zorunda kaldı.

Bağdatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TSK'dan eşinin başörtülü, kendisinin de dindar olması nedeniyle atıldığını söyledi.

Bağdatlı, 28 Şubat sürecinde ise soruşturma açılmadan ordudan uzaklaştırıldığını dile getirerek, o günleri şöyle anlattı:

"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığında görev yapıyordum. Gece yarısı muhabere askeri bana bir not sundu. Yazıda, iki yüzbaşı ve iki astsubayın ordudan YAŞ kararıyla ilişkisinin kesildiği bilgisi yer alıyordu. Bunlardan birisi bendim. Çok duygulandım. Daha önceden hiçbir isnat edilen suç yok. Zaten suçumuz olsa disiplin mahkemeleri var. Daha ağır suçumuz olsa askeri mahkemelerde yargılanırız. 22 Haziran 1998'de suçsuz yere ordudan atıldık."

İhraç edilmesinin ardından Genelkurmay Başkanlığına dilekçe ile başvurduğunu belirten Bağdatlı, "Sonradan disiplinsizlik nedeniyle ordudan atıldığımızı öğrendik. Dilekçeyle müracaat ettik, 'nedir bu disiplinsizlik' diye. Bize verilen yazılı cevapta, 'YAŞ'ın 16 numaralı kararıyla ihraç edildiniz' denildi. Alay komutanı bile şaşırdı. Başarılı bir askerdik. Takdir edilen işler yapıyordum ve mesleğimi seviyordum" diye konuştu.

İhraç kararını bir süre ailesinden gizlemeye çalıştığını dile getiren Bağdatlı, üniversite sınavına girecek oğlunun moralinin bozulmaması için 2-3 gün üniformasıyla gezdiğini bildirdi.

 
 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Progesteron Hormonu Nedir? Ne İşe Yarar?
  • Başkan Altay açıkladı! Konya'nın en büyük önceliği
  • Başkan Kavuş: Bu çalışmaları bir ekip ruhuyla başardık
  • Bakan Nebati ÖTV muafiyetinin detaylarını paylaştı
  • Konya'nın ilçesi 2024'te doğal gaza kavuşacak
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA