26 ülkeden 96 öğrenci Konya'yı tanıyor

26 ülkeden 96 öğrenci Konyayı tanıyor
Hüseyin Üzülmez, Türkoloji Yaz Staj Programı'' çerçevesinde 26 farklı ülkeden Konyaya gelen 96 üniversite öğrencisine Konyayı tanıttı.
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, “Türkoloji Yaz Staj Programı'' çerçevesinde 26 farklı ülkeden Konya’ya gelen 96 üniversite öğrencisine Konya’yı tanıttı.
 
Başkan Üzülmez, geniş bir coğrafyada kullanılan Türk dilinin dünya dilleri arasında yer alması için gerçekleştirilen organizasyona katılan öğrencileri Konya’da misafir etmekten mutluluk duyduklarını söyledi.
 
Türkiye İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) ve Yunus Emre Vakfı'nın katkılarıyla yedincisi düzenlenen “Türkoloji Yaz Stajı Programına” katılan öğrenciler Konya’da Konya Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde tarihi ve turistik yerleri gezdi. Daha sonra öğrencilere geleneksel Konya Düğün Pilavı ikram edildi.
 
‘Türkoloji Yaz Staj Programı'nın 26 ülkeden 96 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirten Üzülmez, “Türkiye'nin komşu, dost ve akraba ülkelerle tarihten gelen bağlarını güçlendirmek amacıyla her yıl düzenlenen organizasyonda Türk dili, edebiyatı ve kültürü dersleri ile gezi programları düzenleniyor. Biz de kültürel ve tarihi zenginliğimizi tanıtmak amacıyla öğrencilerimizi Konya’da misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Konya’nın tarih boyunca meydana getirdiği eserlerle Türk kültürüne verdiği hizmetleri öğrencilerimize anlatma imkanı bulduk. Bu organizasyonla şehrimizin uluslar arası tanıtımına bir katkı daha sağlanmış oldu.” dedi.
 
‘Türkoloji Yaz Staj Programı’nın Türk dilinin kullanımının yaygınlaşması amacıyla düzenlendiğini söyleyen Üzülmez, “Dünya üzerinde geniş bir coğrafyada Türk kültürünün izlerini görmek mümkündür. Tarihi ve kültürel bağlarımız olan ülkelerden gelen öğrenciler burada hem kültürümüzü yakından tanıma imkanı buldular, hem de dilimizi daha iyi öğrenme şansı yakaladılar. Bu öğrencilerimiz ülkelerine geri döndüklerinde Türkiye’nin kültür elçiliğini yapacaklar. Türkiye özellikle son yıllarda dışa açılımda önemli bir mesafe kaydetti. Türkçe’yi de yeteri kadar tanıtırsak uluslar arası alanda dilimizin kullanımı yaygınlaşacaktır. Bu da bilim ve kültürün yanı sıra ekonomik olarak da ülkemize katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.    

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.