• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2,5 katrilyon lira harcadık
11 Mayıs 2013 Cumartesi 09:40

2,5 katrilyon lira harcadık

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "3 bin 750 vakıf eseri onarıldı. Bugüne kadar bunlar için 2,5 katrilyon lira harcadık" dedi.
 
 
Arınç, Siirt Ulucami'de cuma namazını kıldıktan sonra iş adamı Ethem Sancak'ın Aydınlar (Tillo) ilçesine bağlı Çatılı köyünde onuruna verilen yemeğe katıldı.
Yemeğin ardından ilçedeki tarihi mekanları gezen Arınç, yetkililerden Alkumru Barajı hakkında da bilgi aldı. Siirt kent merkezinde onarımı tamamlanan Babuddarp Camisi'nin yeniden ibadete açılması nedeniyle düzenlenen törene katılan Arınç, burada yaptığı konuşmada, Siirt'in pek çok alim, bilgin ve devlet adamı yetiştirdiğini söyledi.
Onarımı tamamlanan cami için 550 bin lira harcandığını belirten Arınç, şöyle dedi:
"Siirt'te tarih, kültür, inanç, maneviyat, hamdolsun her caddesinde camileri, medreseleri, külliyeleriyle ecdadımızın bıraktığı emanetlere sahip. Bu Siirt'in maneviyat zenginliğidir. Pek çok alim, bilgin, devlet adamları yetiştirmiş. Maalesef biz zamanında bu emanetlere sahip çıkamadık ama hükümetimiz geldikten sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü canla başla bunlara sahip çıkmaya başladı. Bir kısmı yıkılmış harap olmuş, bir kısmı alınıp satılmış, herkes Siirt gibi vakıf ruhuna sahip değil ki. Vakıf eseri cami avlusu, meyhane yapılmış, 1950'den önce camiler, külliyeler, hamamlar, çok satılmış ve içinde fevkalade kötü işler yapılmış. Biz geldik elimizdekilere sahip çıktık. 3 bin 750 vakıf eseri onarıldı. Halen devam edenler var. İşte bugüne kadar bunlar için 2,5 katrilyon lira harcadık. Bizim işlerimizde 70 bine yakın insan çalıştı. Kim vakfa sahip çıkarsa Allah onu aziz ediyo
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA