• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
23 park birden açıldı
01 Haziran 2011 Çarşamba 14:19

23 park birden açıldı

Selçuklu Belediyesi tarafından Akşemsettin Mahallesinde düzenlenen törenle toplam alanı 110.000 m² olan 23 ayrı parkın toplu açılış programı gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi hayata geçirdiği yeşil alan ve çocuk parkları projeleriyle Selçuklu’nun yaşam değerini yükseltiyor. Daha önce de çok sayıda yeşil alan oluşturarak hizmete sunan Selçuklu Belediyesi bu yıl gerçekleştireceği yatırımlarla yeşil alan miktarını 320 bin m² ye taşımış olacak. Önceki yıl 21, geçtiğimiz yıl ise 23 ayrı bölgede park yaparak hizmete açan Selçuklu Belediyesi, bu yıl da 23 ayrı bölgede yapılan parkın toplu açılış programını gerçekleştirdi.

Akşemsettin Mahallesinde gerçekleştirilen temel atma programına Ak Parti Konya Milletvekilleri Hüsnü Tuna, Mustafa Kabakçı, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bir çok şehirden daha büyük metropol bir şehre hizmet ediyoruz. Hemşehrilerimizin taleplerini yerine getirme gayreti ile bölgemizde park ve yeşil alan yatırımlarına devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız bunlarla sınırlı olmayıp daha iyilerini de sizlerin hizmetine sunma gayreti içinde olacağız. Geçtiğimiz yıllarda yaparak hizmete açtığımız parklara bu yıl farklı bölgelerde yenilerini hizmete açarak devam ediyoruz. Bu yıl gerçekleştireceğimiz çalışmalarla yeşil alan miktarını 320 bin m² ye çıkarmış olacağız. Yılsonu hedefimiz ise 700 bin m². Törenimize katıldığınız için teşekkür ediyor ve parklarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak, “Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin temel atma ve açılış programlarında bir araya geliyoruz. Bu vesile ile bölgemize çok sayıda hizmet kazandırıldı. Bütün çalışmaların gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor ve Selçuklu Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, temeli atılan parkların Konya ve Selçuklu’ya hayırlı olmasını dileyerek “Ak Parti Belediyelerinin rakipsiz olarak kendi aralarında yarış içinde halka hizmet götürmeleri hepimizi sevindiriyor ve gururlandırıyor. Bu güzel hizmetlerin bölgemize kazandırılmasında emeği geçenleri kutluyor ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, “Hizmete sunulan parklarda insanların bir araya gelmelerini ve kaynaşmalarını görmek bu çalışmaların ne kadar faydalı olduğunu görmemizi sağlıyor. Bölgemizi modern ve yeşil içinde bir yapıya kavuşturmak için büyük gayret gösteren Selçuklu Belediye Başkanımıza ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Belediyelerin kentte yaşayan herkesin huzuru ve mutluluğu için büyük bir gayretle çalıştıklarını belirterek “Konya’mız büyük hizmetler alıyor ve her geçen gün daha da büyüyor. Belediyelerimiz de büyümeye paralel olarak hizmetlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ak Parti iktidarının devamı ile vatandaşlarımız daha iyi hizmet ayacak ve refah içinde yaşamaya devam edecek. Bu hizmetler nedeniyle Selçuklu Belediyesine teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından yapılan dua ile 23 parkın temeli protokol üyeleri tarafından atıldı. Temel atma töreni yapılan parkların mahalle ve sokakları ise şöyle; Akşemsettin Rahat Sk., Bedir Aday Sk., H.Hacılar Saray Cad., K.İhsaniye Zemzem Sk., Sancak Bircanlı Sk., Selahattin Eyyubi Güldemet Sk., Ş.Şamil İskender Sk., Aydınlıkevler Zeybek Sk., Bedir Şairan Sk., Gazali Diktaş Sk., Malazgirt Akses Sk, Musalla Bağları Ş. Ahmet Değerli Sk., Süleyman Çelebi Meşale Sk., Şeyh Şamil Tanzim Sk., Erenköy Vaka Sk., M. Akif Taraftar Sk., Sancak Mimber Sk., Selahattin Eyyubu Canveren Sk., Sille Ak Tekpınarlı Sk., Sille Parsana Hicran Sk., Yazır Çetinerler Sk., Hocacihan 100.Yıl Arzum-Bozacı Sokak.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA