• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
23 Nisan ilçelerde de coşkuyla kutlandı
23 Nisan 2012 Pazartesi 16:27

23 Nisan ilçelerde de coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konya'nın ilçelerinde coşkuyla kutlanıyor.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konya'nın ilçelerinde coşkuyla kutlanıyor.
Beyşehir'de Atatürk Anıtı'nda çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenler şehir stadyumunda devam etti.  Burada günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılması ve şiirlerin okunmasıyla süren etkinlikler folklor gösterileri ve tören geçidi ile son buldu. Etkinlikler okul bahçelerinde düzenlenen kutlamalarla devam etti. 
     
-Akören- 
     
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Akören'de de törenle kutlandı.
Akören Hükümet Konağı bahçesinde çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Soner Kırlı makamında kutlamaları kabul etti.
Akören Ali Aşık Çok Programlı Lisesi'nde süren programda ise günün anlam ve önemine uygun konuşmalar yapıldı.  İlçe merkezindeki okulların öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Kırlı, İlçe Jandarma Komutanı Davut Tobal ve Akören Belediye Başkanı Tahir Dinç tarafından verildi. 
 -Altınekin- 
Altınekin'de, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan program belediye meydanından yapılan törenlerle devam etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Tirkil'in, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Şehit Ahmet Yılmaz ve Cumhuriyet İlköğretim okulları öğrencileri tarafından şiirler okundu. Minik öğrencilerin folklor gösterileri beğeniyle izlendi. Tören geçişinin ardından bayram kutlamaları sona erdi. 
     
-Akşehir- 
    
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul koltuğunu bir süreliğine çocuklara devretti. Başkanlık koltuğunu Beşkavak İlköğretim Okulu Öğrencisi Sema Nur Koç'a devreden Başkan Oğul, Atatürk'ün armağan ettiği bu günde koltuklarına çocukları oturttuklarını belirterek, geleceğin yöneticilerinin bugünün çocuklarından çıkacağını söyledi. Başkanlık koltuğuna oturan Koç ise Mustafa Kemal Atatürk'e 92 yıl önce bu güzel günlerin ilk adımını attığı için teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Başkan Oğul, temsili Belediye Başkanı Koç'a ve çocuklara çeşitli hediyeler verdi.   AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA