• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
23 kişi sağlık kontrolünden geçirildi
16 Ekim 2014 Perşembe 08:56

23 kişi sağlık kontrolünden geçirildi

Konya merkezli 5 ayrı şehirde gerçekleştirilen suç örgütüne yönelik operasyonda 2 milyar 210 milyon liralık karşılıksız çek ve sahte fatura düzenlediği gerekçesiyle gözaltına alınan 23 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Konya merkezli Ankara, Antalya, Adana ve İstanbul olmak üzere 5 ayrı ilde bir suç örgütüne yönelik geçtiğimiz gün sabah saatlerinde operasyon düzenlemişti. Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, kurulan örgüte üye olma, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına zincirleme nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı suçu ile bilişim sistemlerini, banka ve kredi kurumlarının aracı olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçlarını örgütlü olarak işlediği iddiasıyla 23 kişi gözaltına alınmıştı. Dün sabahtan itibaren gözaltında alınan ve sorgusu süren şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.
2 yıl önce yapılan bir operasyonun devamı niteliğinde olan operasyonda şüphelilerin, kurdukları hayali şirketle 2 milyar 210 milyon 564 bin liralık sahte fatura, karşılıksız çek ve müstahsil makbuzu düzenlediklerinin tespit edildiği öğrenilmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA