• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
23 bin korsan film ele geçirildi
02 Ekim 2010 Cumartesi 11:50

23 bin korsan film ele geçirildi

Konya polisi, bir eve düzenlediği baskında dakikada 36 adet korsan film basan şüpheliyi yakalarken, 23 bin adet de satışa hazır korsan film CD'si ele geçirdi.
Konya polisi, bir eve düzenlediği baskında dakikada 36 adet korsan film basan şüpheliyi yakalarken, 23 bin adet de satışa hazır korsan film CD'si ele geçirdi.
 
Edinilen bilgiye göre, Konya Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, fikri ve mülkiyet haklarının korunması, korsan yayıncılığın önlenmesi amacıyla şehirde araştırma yaptı. Yapılan araştırmalarda ekipler, merkez Selçuklu ilçesi Feritpaşa Mahallesi'ndeki iki ayrı evde kardeşler C.Ö. ve K.K.Ö. ile İ.K.'nin korsan CD basımı gerçekleştirildiği bilgisine ulaşarak harekete geçti. Evlere baskın düzenleyen polis, 5 adet CD ile dakikada 36 adet filmi aynı anda basan sistemi buldu.
 
Evde yapılan aramalarda henüz DVD'leri çıkmamış yeni filmlerin de bulunduğu toplam 23 bin adet korsan CD ele geçirirken, 5 adet bilgisayar, 36 adet DVD writer ile 3 adet çoklu kopyalama cihazı bulundu.
Haklarında yasal işlem yapılan 3 şüphelinin kopyaladıkları korsan filmleri kendilerine ait iş yerlerinde sattıkları ortaya çıktı.
 
Konya'da korsanla mücadelelerinin devam ettiğini belirten Güvenlik Şube Müdürü İbrahim Tatır, "Ekiplerimiz korsan yayıncılığın önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Yaptığımız bir operasyonda 1 dakikada 36 adet korsan filmi aynı anda basan sistemleri ele geçirirken, 23 bin adet korsan filme de el koyduk" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA