• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2023 gençleri çalışıyor
20 Haziran 2013 Perşembe 15:08

2023 gençleri çalışıyor

Genç Mehir ve Genç Aktisad ortaklığıyla düzenlenen, girişimcilik kurslarını başarıyla bitiren gençlere sertifikaları verildi. KOSGEP tarafından verilen girişimcilik kursunda girişimciliğin temel...

 

GENÇLER GİRİŞİMCİ RUHUNU YAŞATIYOR

Genç Mehir ve Genç Aktisad ortaklığıyla düzenlenen, girişimcilik kurslarını başarıyla bitiren gençlere sertifikaları verildi. KOSGEP tarafından verilen girişimcilik kursunda girişimciliğin temel konuları ve altyapı konusunda bilgilendirme yapıldı. KOSGEP Müdürü İsmail Özdemir, ‘‘Girişimcilik ve desteklerin artmasıyla ilgi de arttı. İşletme kuracaklar geri ödemesiz 30 bin TL alarak yeni bir iş kurabiliyor’’ dedi.
Genç Mehir ve Genç Aktisad işbirliğiyle girişimcilik kursu düzenlendi. Geleceğin vizyonu 2023’e hazırlanan gençler, KOSGEP tarafından verilen hibe desteklerinden faydalanmak için başvuruda bulundu. Kursta başarılı olanlara sertifikaları verildi.

‘HUZURLU BİR DÜNYA İÇİN İŞ, AŞ, EŞ’

Genç Mehir Genel Başkanı Cengiz Çivi, kurs’un hayırlı olmasını dileyerek, ‘‘Mehir Vakfı olarak 1996 yılında kurulan 17 yıllık bir vakıftır. Mehir Vakfımızın bir sloganı vardır. ‘Huzurlu bir dünya için herkese iş, aş ve eş’ şeklindedir. Bu tür kurslardan iş kısmını halletmiş olduk. İş’le birlikte aşınızı da kazanmış olacaksınız. Buradan şunun garantisini de verelim. Evleneceğinizde de maddi noktada sıkıntıda olan tüm kursiyerlerimize de evlendirme sözünü buradan verelim. 18-40 yaş arası evlenmemiş arkadaşlara maddi anlamda sıkıntı yaşıyorsa düğünlerinde yardımcı oluyoruz. Tüm kursiyerlerimize hayırlı olsun diyor, Herkese helal ve bol kazanç diliyorum. Bu proje ile genç kurum olarak Genç Aktisad ile bir ortak program gerçekleştirdik. Böyle çalışmaların içerisinde her zaman yer alacağız’’ dedi.

‘BİR AĞAÇ BİLE 20 YILDA BÜYÜR, GELİŞİR’

Dünya’da ticaretin çok hızlı büyüdüğünü ve geliştiğini söyleyen Genç Aktisad Başkanı Sami Demirel ise, ‘‘Gerek ülkemizde gerek şehrimizde bazen biz yakınıyoruz. Diyoruz ki; markamız yok özellikle şehrimizde markamız yok. Ülkemizde de adı sayılır gerçekten dünya çapında çok fazla markamızda yok. Bunun alt yapısı maalesef yani alt yapısının olmamasından kaynaklanıyor. Belki girişimciler yeterli desteklenmediğinden kaynaklanıyor. İşte bu dönemde bizde buralarda belki bir şeyler yapabilir miyiz hesabını yapıyorduk. Bunun zaten biz genç Aktisad olarak her türlü alt yapısını yapmaya çalışıyoruz. Her türlü eğitim programlarımız var. Her türlü girişimciliği de destekliyoruz. Bununla ilgili kursiyerlerimize de 1-2 şey söylemek istiyorum. Belki program alındı sertifikalar alınacak ama asıl iş bundan sonra başlıyor. Gerçek hayatta kesinlikle yaşadığımız şeyler yani teorikle pratik farklı oluyor. Tabi burada bir sürü zorluk ve bir sürü güçlükle mücadele etmemiz gerekiyor olabilir. Bunlardan yılmamak, sabırla çalışıp çabalamak lazım. Çünkü bir ticari işletme kolay olarak ayağa kalkmıyor. Hiç kimse çok kısa bir sürede tabiri caizse köşeyi dönmüş değil. Yılların bir birikimi var, emeği var. Sonunda bir yerlere gelinebiliyor. Hiçbir şey kolaylıkla olmuyor. Bir ağaç bile belki 20 yılda 30 yılda büyüyüp gelişip daha sonra meyve verebiliyor. Onunla ilgili bir sürü örnek sayılabilir. O yüzden buradaki kursiyerlere tavsiyemiz yapacakları işlerde mümkünse bıkmadan usanmadan bütün gayretleriyle çabalayıp o işi en iyi şekilde yapmalarıdır’’ diye konuştu.

‘KOSGEP DESTEĞE DEVAM EDİYOR’

KOSGEP Müdürü İsmail Özdemir’de girişimciliğin son zamanlarda ön plana çıktığını ifade ederek, ‘‘Girişimcilik kavramı son zamanlarda ülkemizde ön plana çıktı. KOSGEP’le birlikte daha fazla anılır oldu. Girişimcilik konseyi kuruldu. Burada güzel bir işbirliğine şahit olduk. Üç kurum işbirliği içerisinde bu eğitim gerçekleşti. Bundan sonra işlerinizi kurup, eğitim hayatınızdaki başarılarınızı iş hayatınıza da yansıtırsınız. Buradaki amaç teknik bir eğitim değildir, işletmeler ilk kurulurken tabiri caizse ölü bir doğum olmaması için altyapıyı sağlamlaştırma çalışmasıdır. Bir işletme kurulurken nelere dikkat edilir, Pazar araştırması nasıl yapılır gibi soruların cevaplarını buldunuz. İnsan 70-80 yaşında bile halen öğrenebiliyor. Bu süreci devam ettirdiğinizde işletmenizi daha sağlıklı yapılara kavuşturabileceksiniz. Burası sizin için bir altyapı olacak. 30 kişi beraber eğitim alındı. Burada bir dostluk kuruldu. İleride birbirinizle ticaret yapacaksınız. Bu şekilde etkileşim içinde birlik olunca bir şeyler büyüyor ve oluyor. Bundan sonraki hayatınızda da başarılarınızın katlanarak devam edeceğine inanıyorum. Bu tarihten itibaren işletmenizi kurabilirsiniz. Kurduktan sonra 1 sene içerisinde makine destek ve ofis dizaynı için 15 bin TL’ye kadar destek sağlayabiliyoruz. Satın almaları alırken elden ödeme yapmayın. Mutlaka banka dekontu gerekecek. Kadın girişimciler için %70 oranında erkek girişimciler içinde %60 oranında desteğimiz var’’ şeklinde görüşlerini bildirdi. SAMİ GEDİZ


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA