• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2020 vizyonumuzun vitrini
19 Haziran 2013 Çarşamba 15:32

2020 vizyonumuzun vitrini

Bakan Kılıç, Akdeniz Oyunları'nı 2020 İstanbul Olimpiyat adaylığı vizyonunun vitrin parametresi olarak değerlendirdiklerini söyledi.

 Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersin Cimnastik Salonu'nda Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, cimnastikçiler Ümit Şamiloğlu ve Ferhat Arıcan birlikte düzenlediği basın toplantısında, 17. Akdeniz Oyunları ile ilgili bilgiler verdi.

Oyunlara 18 ay gibi kısa bir sürede hazırlandıklarına dikkati çeken Kılıç, "2013 Mersin Akdeniz Oyunları'nı aynı zamanda 2020 İstanbul Olimpiyat adaylığı vizyonumuzun da çok önemli bir vitrin parametresi olarak değerlendirdik. Burada gerçekten tüm sektörlerimiz önemli sınavdan geçti. Şimdi önümüzdeki günlerde insan odaklı hizmetler sektöründeki performansımızı ortaya koyacağız. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre iş başında. Tüm birimlerimiz eksiksiz bir organizasyon gerçekleştirmek için teyakkuz halinde bulunuyor" diye konuştu.

Türkiye'nin dün basketbolda Cezayir ile oynadığı maçı izlediğini belirten Suat Kılıç, "Maçta salon büyük ölçüde doluydu. 'Olimpik seyirci tribünlere gelecek mi' sorusunu aslında tribünde yakalamış olduk. Genç olimpik seyircilerimiz bir olimpiyat heyecanıyla, sportmen bir ruhla tesisleri doldurmaya hazır durumdalar" ifadelerini kullandı.

 Tesislerin yaklaşık maliyeti 500 milyon lira oldu

Bakan Kılıç, tesislerin yaklaşık maliyetinin 500 milyon lira olduğunu, bu maliyeti Avrupa'da cari fiyatlarla kıyaslandığında en az 3 katı maliyetin Türkiye dışı ülkelerde söz konusu olabileceğini kaydetti.

Kılıç, 11 tesisi sıfırdan inşa ettiklerini, 43 tesisin ise geniş kapsamlı bakım onarımdan geçtiğini vurgulayarak, "Bugün temas ettiğimiz Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyeleri hayranlıklarını ifade ettiler. Böylesine kaliteli nitelikli tesislerin bu kadar kısa sürede spora kazandırılmış olması uluslarararası çevrelerde bir hayranlık uyandırıyorsa bundan hepimizin duyması gereken bir gurur olduğu kanaatindeyim" şeklinde konuştu.  

Suat Kılıç, oyunların bu kente kazandıracaklarının farkında olan Mersin halkının da Akdeniz Oyunları'nı adeta ailenin yeni bir üyesi gibi sahiplendiğini ifade etti. Mersin ile ilgili iki büyük hedefleri olduğunu dile getiren Kılıç, "Birincisi Mersin'in spor kenti olması. İkincisi Mersin kentinin Türkiye'deki olimpiyatlara sporcu hazırlama merkezi olarak kurgulanan 12 ilden biri olması. Buradaki olimpik tesislerin tamamı 2016 ve 2020 olimpiyatlarına sporcularımızı hazırlayan lider kurumlar olacak. Tüm federasyonlarımız Mersin'i ulusal ve uluslararası organizasyonlar için öncelikli destinasyon olarak kullanmaya başlayacak" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA